Киев твърди, че си е върнал контрола над 8 селищаСедем

...
Киев твърди, че си е върнал контрола над 8 селищаСедем
Коментари Харесай

Ожесточени боеве на три фронта в Украйна

Киев твърди, че си е върнал контрола над 8 селища
Седем ранени при обстрел на съветската Белгородска област

Лондон: И двете страни понасят тежки загуби

Ожесточени боеве се водят на три сектора от 1000-километровата фронтова линия в Украйна, оповестиха съветски военни. А Киев разгласи, че в границите на контраофанзивата си е съумял да си върне контрола над осем селища в южната част на страната.
“В хода на двуседмичните настъпателни интервенции в Бердянското и Мелитополското направление бяха освободени осем обитаеми места ”, съобщи украинската заместник-министърка на защитата Хана Маляр.

Отвоюването на Пятихатки - село в южната част на Запорожка област, от украински войски беше доказано и от назначен от Русия чиновник, който добави, че бойците на Киев са се укрепили там, до момента в който са били подложени на обстрел от съветската артилерия. “Вълнообразните офанзиви на врага дадоха резултати макар големите загуби ”, уточни Владимир Рогов. Селото е основно, защото се намира на към 90 км от брега на Азовско море, към което силите на Киев се стремят да си пробият път и да разделят следената от Русия зона.

“Нашите войски са в придвижване: позиция по позиция, малко по малко ние вървим напред ”, разгласи украиският президент Володимир Зеленски.

Руското министерство на защитата не загатва Пятихатки във всекидневната си сводка, в която през днешния ден бе обявено, че войските на Москва са отблъснали украински офанзиви в три сектора от фронтовата линия.

Междувременно седем цивилни, измежду които и дете, бяха ранени при украински обстрел на град Валуйки в съветската гранична Белгородска област, заяви губернаторът ѝ Вячеслав Гладков. Повредени са пет многоетажни здания и четири къщи.

А английското военно разузнаване оповестява, че боевете са съсредоточени върху Запорожие, западен Донецк и покрай Бахмут и показва, че и двете страни понасят тежки загуби.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР