Киев трябва изрично да заяви, че е готов за преговори

...
Киев трябва изрично да заяви, че е готов за преговори
Коментари Харесай

Путин за преговорите с Украйна: За Украйна е важно да не забравя гопака

Киев би трябвало категорично да съобщи, че е подготвен за договаряния с Москва. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с Александър Лукашенко, заяви Интерфакс. Путин добави, че Москва в никакъв случай не е отказвала договаряния с Украйна.

„ Никога не сме отказвали да преговаряме, тъй че в случай че другата страна желае, дано го направи. Да го каже. Ето, аз го споделям, а от другата страна нещо не се чува “, сподели Путин.

Путин разяснява и изявлението на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че съветският президент няма към този момент интерес към „ градивна дипломация “. „ За танго са нужни двама “, сподели Блинкън по отношение на вероятните договаряния.

Путин отговори, че „ тангото – това е нещо хубаво, само че за Украйна е значимо да не не помни гопака (украински национален, изначално казашки, танц) “.

„ В противоположен случай те непрекъснато ще танцуват по непозната свирка и по непозната мелодия. А най-после по един или различен метод всички ще би трябвало да играят бариня или в най-хубавия случай казачок (руски национален танц, игриво изобразяващ спор сред мужик и господарката му, в който той се пробва да я умилостиви – б.р.)… Що се отнася до американците, те не могат да го танцуват това танго. Това е прелестна музика, придвижванията са красиви. Но Съединени американски щати се пробват да решат всичко от позицията на силата – било посредством стопански наказания, било посредством финансови ограничавания, било посредством опасност или потребление на военна мощ. Те се пробват да учат някого, само че не знаят по какъв начин да го създадат или не желаят “, съобщи съветският президент.

Неведнъж Кремъл е заявявал, е не вижда опция за договаряния с Украйна.

 Снимка: БГНЕС/ EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Президентският представител Димитрий Песков съобщи, на 11 септември, че „ все още не е имало и няма предпоставки за обновяване на преговорния развой “, като добави, че съветската страна и Путин „ през цялото време са запазили откритостта си за договаряния “.

От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че войната ще продължи, „ до момента в който Русия остава на украинска територия “. Зеленски е на мнение, че вероятно преговорно съглашение няма да бъда непрекъснато. Зеленски означи също по този начин, че тези, които вземат решение да беседват с Путин, „ се самозалъгват “, съобщи dnes.dir.bg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР