Киев трябва да прекрати бойните действия и да изпълни всички

...
Киев трябва да прекрати бойните действия и да изпълни всички
Коментари Харесай

Путин разкри условията за прекратяване на офанзивата в Украйна

Киев би трябвало да приключи бойните дейности и да извърши всички претенции на Москва, с цел да спре съветската инвазия в Украйна , съобщи президентът Владимир Путин пред турския водач Реджеп Тайип Ердоган в неделя, съобщи RT.

"Специалната интервенция " на Москва в прилежащата страна "ще бъде прекъсната единствено в случай че Киев приключи военните си дейности и извърши настояванията на Русия, които са добре известни ", обяснил Путин по време на телефонния диалог, съгласно пресслужбата на Кремъл.

Президентът увери Ердоган, че Русия е подготвена за разговор с украинската страна, както и с задгранични сътрудници, с цел да се откри спокойно решение на спора.

Въпреки това той предизвести, че всеки опит за отсрочване на договарянията, които Украйна може да употребява за прегрупиране на силите и средствата си, ще бъде "саморазрушителен "

Руските военни вършат всичко допустимо, с цел да защитят живота на цивилните, като нанасят единствено хирургически удари по украински военни обекти - добави Путин. "В този подтекст дейностите на националистите - неонацистките отряди - наподобяват изключително жестоки и цинични, защото те не престават интензивния обстрел на Донбас и употребяват цивилни жители, в това число чужденци, които на процедура са взети за заложници, като "жив щит " в украинските градове и селища ", сподели той.

Според офиса на Ердоган той се е опитал да убеди Путин, че е належащо незабавно общо преустановяване на огъня в Украйна, с цел да се обезпечи филантропична помощ за популацията и да се основат условия за политическо решение.

"Нека дружно да проправим пътя към мира ", прикани турският президент съветския си сътрудник по телефона.

Ердоган удостовери желанието на Турция да способства за разрешаването на рецесията посредством ходатайство и други дипломатически средства. Анкара продължава да поддържа тесни контакти с Киев и други страни по този въпрос, добави той.

Турция, която е черноморска страна като Русия и Украйна, има положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев. Макар че е член на НАТО, Турция се пробва да резервира неутрална позиция, откогато предишния четвъртък Русия изпрати войските си в Украйна, с цел да "денацифицира " и "демилитаризира " страната, която упреква за "геноцида " в сепаратистките републики Донецк и Луганск. Киев и западните му съдружници настояват, че нападението е било изцяло непровокирано.

Турция осъди съветската инвазия и поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че също по този начин се опълчи на строгите интернационалните наказания, целящи да изолират Москва. Правителството в Анкара се надява да провежда диалози сред външните министри на Русия и Украйна през идната седмица в Южна Турция. Досега концепцията беше приветствана от Москва и Киев.

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР