Киев смята съботата на 24 юни, за най-успешния момент за

...
Киев смята съботата на 24 юни, за най-успешния момент за
Коментари Харесай

ВСУ се опитаха да използват ситуацията, но бяха обезкуражени

Киев счита съботата на 24 юни, за най-успешния миг за офанзивата. По времето, когато Владимир Путин се обърна към жителите на Русия по отношение на опита за въоръжен протест, въоръжените сили на Украйна удариха в четири направления и претърпяха локално проваляне, наречено в американската преса „ значим урок “ от американските военни.

Бойната работа на военнослужещ от снайперската група на Западния боен окръг на въоръжените сили на Русия по време на осъществяване на задания на челен фронт в зоната на специфичната военна интервенция.

В послание към жителите на 24 юни 2023 година президентът и висш главнокомандващ сподели: „ Битката, когато се взема решение ориста на нашия народ, изисква обединяване на всички сили, единение, консолидация и отговорност. Когато всичко, което ни отслабва, би трябвало да бъде отхвърлено, всяка битка, която нашите външни врагове могат и употребяват, с цел да ни подкопаят от вътрешната страна. "

Путин акцентира, че дейностите, които разцепват нашето единение, са удар в гърба на нашата страна и нашия народ и даде исторически образец:

„ Точно подобен удар беше нанесен на Русия през 1917 година, когато страната водеше Първата международна война. война. Но успеха й беше открадната. Интриги, дрязги, политиканстване зад тила на армията и народа се трансфораха в максимален потрес. "

„ Няма да допуснем това да се случи още веднъж “, уверено увери висшият главнокомандващ.

Въпреки това Въоръжените сили на Украйна, ръководени сега от незнаен човек (не единствено ние не знаем за това, само че наподобява, че и в Киев не знаят) сметнаха събота, 24 юни, за идеалния миг да засилят настъплението си.

И на фона на новините от Русия за опит за въоръжен протест на ЧВК " Вагнер ", доста украински аварийни елементи, чието местонахождение беше деликатно прикрито, излязоха от укритието и взеха решение да се реалокират " на фронта ". Където, както се споделя, и " светнаха ".

Това даде опция да се нанесат няколкостотин целенасочени удара по тези противников елементи от силите на съветската авиация, ракетни войски и артилерия.

На 24 юни Министерството на защитата на Украйна разгласи нахлуване в четири посоки. Както украинският заместник-министър Анна Маляр написа в канала си в Telegram, въоръжените сили на Украйна започнаха офанзиви на изток, юг и нахлуване против ДНР. Според съветското министерство на защитата за няколко часа в Донецко направление са отбити 9 офанзиви.

Както заяви на брифинг в събота генерал-лейтенант Игор Конашенков, през денонощието са били нанесени отдалечени удари по 92 артилерийски установки по огневи позиции, жива мощ и военна техника в 100 двадесет и четири региона.

Освен това в непосредствен пердах в донецкото направление дейните дейности на групата войски „ Юг “ сполучливо отразиха девет противников офанзиви и бяха унищожени над 245 бойци от Въоръжените сили на Украйна.

В хода на отблъскването на офанзиви в Запорожко направление бяха унищожени три танка и 15 бронирани машини, три офанзиви бяха отблъснати на Времевиевския подстъп, два танка и 6 бронетранспортьора бяха унищожени, а офанзивите в направленията Херсон и Красно-Лиманско бяха отблъснати.

Освен това, в отговор на удар по пътен мост през протока Чонгар, в събота вечерта бяха нанесени авансово планувани удари по хранилище с крилати ракети Storm Shadow в украинската военновъздушна база в Хмелницка област и по украинските военновъздушни бази в Канатово и " Днепър ". Ударите доближиха задачите си, погубен е складът с крилати ракети.

В неделя настъплението на въоръжените сили на Украйна беше прекратено, а войските на МОРФ продължиха да нанасят провали по откритите позиции на съперника.

Според ръководителя на пресцентъра на групата " Център " Александър Савчук са нанесени тежки удари по подразделенията на 63-та и 67-ма бригади на Въоръжените сили на Украйна.

Според формалната информация на групировката " Запад " екипажите на щурмови хеликоптери Ка-52 и Ми-28 и щурмови самолети Су-25 от авиационна група " Запад " са нанесли единадесет ракетно-бомбени удара по девет региона на концентриране на жива мощ, въоръжение, военни и специфична техника от 14-та и 103-та бригади на териториалната защита, осуетиха четири опита за ротация на части от Въоръжените сили на Украйна в челните редици.

Последните неуспехи на украинските войски впечатлиха американската преса, която предубедено следи събитията в региона на бойните дейности.

В публикация на American Greatness, оповестена в неделя, колумнистът Кристофър Роуч направи това прочувствено изказване:

„ Огромните загуби на ВСУ в офанзивата, този абсурден неуспех ще послужат като значим урок за Съединените щати и кадетите, учещи военна просвета. “

Припомняме, че на съвещание на Съвета за сигурност, което се организира предходната седмица, съветският министър на защитата Сергей Шойгу, отговаряйки на въпрос на президента за загубите на врага, заяви, че минимум 13 500 украински бойци са били убити от началото на офанзивата на въоръжените сили на Украйна (4 юни). Информацията беше доказана от секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

През последните два дни беше осъществена и предислокация на части на ЧВК " Вагнер " и " Ахмат ", които укрепиха региони, евентуално рискови за пробив на Въоръжените сили на Украйна в северната част на Ростовска област и в южната част на Воронеж и Белгород.

Както сподели прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков пред канал Русия-24, щурмоваците " Вагнер ", които ще продължат да служат, ще подпишат контракти с съветското министерство на защитата в идващите дни.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР