Киев се съгласи да проведе разговори с Русия в Гомелска

...
Киев се съгласи да проведе разговори с Русия в Гомелска
Коментари Харесай

Украйна се съгласи за преговори в Гомел

Киев се съгласи да организира диалози с Русия в Гомелска област, съветската делегация отпътува за мястото, сподели Владимир Медински, асистент на президента на Руската федерация, който оглавява съветската делегация.

„ Буквално към 15 часа получихме удостоверение за договарянията, те ще се проведат в Гомелска област, както предложихме “, оповестява РИА Новости. Медински акцентира, че всеки час е избавен живот.

„ Сега се създава маршрутът и се избира най-оптималната точка на територията на Гомелска област, където ще бъде обезпечена оптималната сигурност за украинската страна. Ние от своя страна подсигуряваме 100% сигурност на маршрута, прекосяването и ще чакаме на това място делегация на украинската администрация “, добави Медински.

Говорителят на президента Дмитрий Песков сподели, че Русия и съветската делегация са изцяло готови за договаряния и чакат украинците.

Президентът на Русия Владимир Путин беше осведомен за готовността на украинската страна за договаряния от беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, който преди този момент се обади на президента на Украйна Владимир Зеленски.

„ След това президентът Лукашенко насочи зов към съветската страна – президента Путин – с молба да не отзовава съветската делегация заради обстоятелството, че са получени сигнали от украинска страна, беше изразена подготвеност да пристигна на договарянията в Гомелска област. “, цитира ТАСС Песков.

Руската делегация включва висши чиновници на равнище заместник-министри на защитата на Русия, Министерството на външните работи, съветският дипломат в Беларус Борис Гризлов и ръководителят на интернационалния комитет на Държавната дума Леонид Слуцки. Ръководител на формалната делегация на договарящите е Владимир Медински.

По-рано беше обявено, че съветската делегация чака отговор от Украйна по отношение на договарянията до 15.00 часа белоруско време.

Прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров сподели, че украински представители няма да дойдат в Гомел за договаряния с Русия, защото Киев изисква те да се организират в който и да е различен град.

Зеленски сподели по-рано, че съветската страна е избрала мястото за договаряния в Беларус, до момента в който украинската страна предлага други градове, само че не и в републиката. Според Зеленски Украйна би могла да договаря в Минск, в случай че нямаше военни дейности от страна на Беларус.

Припомняме, че делегация от Русия дойде в Беларус за диалози с украинската страна, като се чака диалозите да се проведат в Гомел.

Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели, че Киев е отказал да договаря с Русия, защото те не дават отговор на изискванията: това е опит за насилствена капитулация.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР