Киев се е опитвал да дезорганизира продажбата на алкохол в

...
Киев се е опитвал да дезорганизира продажбата на алкохол в
Коментари Харесай

Украйна с опит да спре алкохола на Русия - използвали кибератаки

Киев се е опитвал да дезорганизира продажбата на алкохол в Русия посредством хакерски атаки против съветската система за акцизи, съобщи Франс прес, като цитира украинския заместител министър председател Михайло Федоров, отговарящ за цифровата политика в украинското държавно управление.

" Имаше офанзива против системата за акцизи, която разреши да се дезорганизира продажбата на алкохол в Русия ", сподели Федоров по видеоконферентна връзка с участниците в конференция по киберсигурността, проведена в Париж.

" Решихме, че хората би трябвало да са трезви, с цел да могат да се оправят с пропагандата, на която ги подлага съветското държавно управление ", иронизира Федоров.

Той не навлезе в детайлности по отношение на тази интервенция и резервира относителна поверителност и по отношение на други хакерски атаки, осъществени от украинците против Русия.

" Над 80 съветски системи бяха развалени ", съобщи той, като загатна и съветския еквивалент на " ЮТюб " - " РюТюб ", неподвижен от хакерска атака при започване на седмицата. " Ще бъде контрапродуктивно да разгадавам тези офанзиви в този момент ", акцентира той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР