Киев се е договорил с двеамерикански фирми съвместно да произвеждат

...
Киев се е договорил с двеамерикански фирми съвместно да произвеждат
Коментари Харесай

След две години Украйна ще произвежда 155-милиметрови снаряди с американски фирми

Киев се е договорил с две американски компании взаимно да създават жизненоважните 155-милиметрови артилерийски снаряди в Украйна, заяви украински министър, акцентирайки, че производството ще стартира след най-малко две години , съобщи Ройтерс.

Търсенето на 155-милиметрови снаряди набъбна след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Съединени американски щати и съдружниците им изпратиха на Киев повече от 2 милиона снаряда и се пробват да усилят производството, с цел да попълнят запасите си.

" Имаме съглашения с две водещи американски компании за взаимно произвеждане в Украйна на муниции 155-ти диаметър ", съобщи по малкия екран Олександър Камишин, министър на стратегическите промишлености, съобщи Дарик.

Но той означи, че Украйна в никакъв случай не е произвеждала такива снаряди и ще отнеме " най-малко две години, най-много три ", преди да стартира производството.

Съобщението беше направено след двудневна украинско-американска среща по въпросите на защитата във Вашингтон, която включваше двустранни срещи за разискване на бойните проекти на Украйна за 2024 година и ограничения за реализирането им. Киев и Вашингтон подписаха през вчерашния ден документ, формулиращ желанията им за ускорение на взаимното произвеждане на оръжия и продан на механически данни, с цел да се отговори на незабавните потребности на украинската войска в региона на противовъздушната защита, поддръжката и производството на сериозно значими муниции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР