Украйна казва, че няма надежда да използва изтребители F-16 тази година

...
КИЕВ (Ройтерс) - Украйна няма да може да експлоатира произведени
Коментари Харесай

КИЕВ (Ройтерс) - Украйна няма да може да експлоатира произведени от САЩ изтребители F-16 през следващата есен и зима, говорител на ВВС Юрий Игнат каза пред украинската телевизия късно в сряда.

„Вече е очевидно, че няма да можем да защитим Украйна с изтребители F-16 през тази есен и зима“, каза Игнат в съвместно телевизионно предаване от украински канали.

Украйна многократно е призовавала своите западни съюзници да доставят на страната F-16, което украинският президент Володимир Зеленски каза, че ще бъде сигнал, че инвазията на Русия ще завърши с поражение.

НАС. Президентът Джо Байдън одобри програми за обучение на украински пилоти на F-16 през май, но досега не е дадено време за доставка на военни самолети.

„Имахме големи надежди за този самолет, че той ще стане част от противовъздушната отбрана, способна да ни защити от тероризма на руските ракети и безпилотни самолети“, каза Игнат.

Западът казва, че иска да помогне на Украйна да победи Русия, но многократно е настоявал, че не иска да предизвиква пряка конфронтация между подкрепяния от САЩ военен съюз НАТО и Москва.

(Репортаж от Александър Кожухар в Киев, текст от Мария Цветкова в Ню Йорк, редакция от Сандра Малер)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР