Киев придружава изявлението на министъра на отбраната на Украйна Алексей

...
Киев придружава изявлението на министъра на отбраната на Украйна Алексей
Коментари Харесай

Украинските военни ще се подсилят с боеприпаси от Израел и Южна Корея

Киев съпровожда изказването на министъра на защитата на Украйна Алексей Резников за готовността за контранастъпателна интервенция със усилване на диверсиите и ударите по сериозни цели в дълбочина на Русия. По време на майските празници украински дронове се пробваха да нападат обекти в Крим, в региона на Брянск диверсанти взривиха железопътната линия, причинявайки разбиването на трен с ГСМ (гориво и смазочни материали), а в Ленинградска област те извадиха от строя опора за електропреносна линия.

Вашингтон и други страни от НАТО имат намерение да продължат да оказват военна помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Особено обезпокоителен е фактът, че Лондон има намерение в близко бъдеще да трансферира в Киев ракети с обхват до 300 км. А Израел и Южна Корея с посредничеството на Съединени американски щати, съгласно известия в медиите, към този момент вземат участие в доставката на Украйна на 155 мм артилерийски снаряди.

Наскоро на уеб страницата на английското министерство на защитата беше оповестено искане за прекачване на ракети с огромен обхват на Украйна.

С доставките би трябвало да се погрижи Фондът за поддръжка на Украйна, образуван по самодейност на Лондон, в който влизат още Исландия, Норвегия, Швеция, Дания и Литва. До 4 май фондът би трябвало да закупи " ракети и ракети с наземно, въздушно и морско базиране с обхват на потребление от 100 до 300 км ", " потребният товар ", т.е. тежестта на бойната глава, за тях би трябвало да бъде 20- 490 кг.

С помощта на такива ракети Киев ще може да нанесе удари по Керченския мост и да доближи значими военно-стратегически цели надълбоко в Русия. Например в Белгородска, Брянска, Курска и Воронежска област, да не приказваме за оборудванията в Херсонска, Запорожка област, както и в ЛНР, ДНР и Крим.

Сега Киев прави офанзиви благодарение на безпилотни летателни апарати и морски дронове, както и посредством привличане на диверсанти за осъществяване на терористични офанзиви в Руската федерация.

Когато въоръжените сили на Украйна получат ракети с огромен обхват, може да има повече удари и терористични офанзиви. Междувременно заместник-говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател, разяснявайки известията за офанзиви с дронове против съветски уреди, съобщи, че Държавният департамент продължава да поддържа Киев.

Обърнете внимание, че един от най-успешните скорошни удари на украински БПЛА беше регистриран сутринта на 30 април в Казашкия залив на Севастопол. Тогава вследствие на удар на дрон в склад за гориво бяха унищожени над 10 цистерни с нефтопродукти.

Представителят на въоръжените сили на Украйна, прессекретарят на отбранителните сили на Юга Наталия Гуменюк сподели: „ Тази работа е подготвителна за широкомащабното пълномащабно нахлуване, което всички чакат “.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников също разгласи подготвеност за контранастъпление. „ От през днешния ден навлизаме във финалната линия, където можем да кажем: да, всичко е готово ".

" И тогава, решавайки и разбирайки обстановката на бойното поле, Генералният щаб, главнокомандващият и неговият екип ще схванат по какъв начин, къде и по кое време “, сподели той.

На този декор Белият дом разгласи, че спомагателни пакети с военна помощ ще бъдат трансферирани на Киев. Какви ще бъдат те, демонстрират данните на Англия за подготовката за предаване на ракети с огромен обхват на въоръжените сили на Украйна.

Експертите не изключват, че този спомагателен пакет ще включва изтребители F-16, доставката на които беше толкоз настойчиво поискана от Алексей Резников на срещата на върха на приятелите на Украйна в Рамщайн неотдавна. И въоръжените сили на Украйна, както считат някои медии, към този момент няма да изпитват апетит от снаряди.

Според израелски ефирен канал Съединени американски щати трансферират муниции в Украйна от израелски военни хранилища, предопределени за Израелските отбранителни сили. Според известия в медиите товаренето на кораби към този момент е в ход в едно от пристанищата на страната.

Миналия петък президентът на Южна Корея Юн Сок Йол съобщи, че страната му също може да даде военна помощ на Украйна. В същото време е допустимо Сеул към този момент да е направил това. Ройтерс заяви още през април, че „ Съединени американски щати са взели на лизинг половин милион 155-милиметрови муниции от Южна Корея “.

Колко от тях са трансферирани на Въоръжените сили на Украйна не се оповестява, само че, явно, този развой е в ход.

На този декор специалистите дават нееднозначни оценки на резултатите от идното нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Както по-рано оповестиха американските медии, в това число Washington Post, базирайки се на източници в Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност, „ Съединени американски щати се съмняват, че украинското контранастъпление ще бъде изцяло сполучливо “.

Западните медии цитират мнението на генерал-майор от австралийската войска в оставка Мик Райън: „... способеното обмисляне от страна на Украйна може да се окаже даже по-ценно от западните оръжия ".

" Най-важната помощ, която получиха, беше не толкоз оборудването, а образованието на батальон, бригада и старши персонален състав в тези доста комплицирани общовойскови интервенции. Това е най-трудната наземна интервенция, която можете да извършите ", съобщи той.

На 1 май английското разузнаване в своя всекидневен обзор назова защитата, построена от Русия, „ една от най-големите, които не са виждани в света от доста десетилетия “.

„ Никога не сме виждали офанзиви на въоръжените сили на Украйна против такива укрепени позиции на Руската федерация. Предишни контранастъпления бяха против отслабени, разпръснати съветски сили. Сегашната обстановка е изцяло друга “, предизвестява Никлас Мазур от Центъра за проучване на сигурността към университета ETH в Цюрих.

Засега съветските войски и формирования, които водят нахлуване в Бахмут, стартират бойни дейности съвсем по цялата линия на прикосновение.

На 1 май създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин заяви, че бойците от неговата група са напреднали до 120 метра в разнообразни направления на този град за един ден. Това обаче пристигна на висока цена.

Той назова броя на загубите по време на настъплението, като сподели, че това в прочут смисъл се дължи на дефицита на муниции за ЧВК. Не е известно дали Русия в действителност има дефицит на снаряди на фронта.

Както сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на 2 май, „ тази година въоръжените сили към този момент са снабдени с задоволително количество муниции, с цел да нанесат дейно огнево проваляне на съперника.

Като цяло военно-промишленият комплекс обезпечава потребностите на армията и флота. Шойгу акцентира, че „ макар невижданата военна помощ от западните страни, въоръжените сили на Украйна понасят обилни загуби “.

„ Само през последния месец те са изгубили повече от 15 000 души ", съобщи той.

" За същия интервал са унищожени 8 самолета, 277 безпилотни летателни апарата, 430 танка и други бойни бронирани машини, 18 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 225 оръдия на полева артилерия и миномети. Продължаваме да унищожаваме оръжия, доставени за потребностите на украинските въоръжени сили от Запада “, сподели министърът.

Превод: СМ

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР