Киев очаква корекция на изявлението му, че Крим е на

...
Киев очаква корекция на изявлението му, че Крим е на
Коментари Харесай

Украйна привика българския посланик, заради думи на Радев

Киев чака промяна на изказването му, че Крим е на Русия
Украинското министерство на външните работи извика българския дипломат в Киев поради изявлението на президента Румен Радев, че Крим е съветски. По време на вчерашния спор сред двамата кандидати за президентския пост запитан от проф. Анастас Герджиков на кого принадлежи Крим Румен Радев съобщи: На Русия.

„ Очакваме българският президент Румен Радев да поправя вчерашното си изказване. “, се споделя в позицията на украинското външно министерство.

Според Киев думите на сегашния български президент не способстват за развиването на добросъседските връзки сред Украйна и България и са в внезапен дисонанс с формалната позиция на София за поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници.

Посланик Костадин Коджабашев е уверил украинската страна в непоколебимата поддръжка на България за териториалната целокупност на Украйна, за статута на Крим като неразделна част от територията на страната и за напъните за деокупация на полуострова, в частност благодарение на присъединяване на България в Кримската платформа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР