Киев обяви, че Турция е разрешила на руски кораб, превозващ

...
Киев обяви, че Турция е разрешила на руски кораб, превозващ
Коментари Харесай

Турция освободи руски кораб с крадено украинско зърно, възмутен Киев

Киев разгласи, че Турция е разрешила на съветски транспортен съд, пренасящ украинско зърно, да напусне пристанище Карасу , оповестява " Ройтерс ".

Украинското външно министерство назова обстановката " неприемлива " и уточни, че ще привика турския дипломат по въпроса.

" Съжаляваме, че на съветския транспортен съд " Жибек Жоли ", цялостен с откраднато украинско зърно, беше разрешено да напусне пристанището Карасу макар доказателствата за закононарушение, показани на турските управляващи ", написа в Туитър представителят на ведомството Олег Николенко.

Посланикът на Турция в Киев ще бъде поканен в Министерството на външните работи на Украйна , с цел да обясни тази неприемлива обстановка, добави той.
 Украйна желае Турция да проверява още три съветски кораба за кражба на зърно
Украйна желае Турция да проверява още три съветски кораба за кражба на зърно

Твърди се, че корабите са отплавали от Севастопол

На 2 юли стана ясно, че украинската страна е поискала от " Жибек Жоли " , който плава под съветски байрак, а на борда му, съгласно Киев, има зърно, изнесено от окупирания от Русия Бердянск .

Вчера стана ясно, че Украйна е поискала от, плаващи под съветски байрак, като част от напъните на Киев да проверява това, което твърди, че е кражба на зърно от окупираната от Русия своя територия.

за кражба на зърно и това, че от началото на войната е изнесла минимум 400 000 тона зърно от окупирани украински територии.

Турция към този момент съобщи, че ще се опълчи на Русия или която и да е друга страна да взима украинско зърно или други артикули и

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу уточни, че Анкара проверява изказвания, че украинско зърно е било откраднато от Русия и няма да разреши такова зърно да бъде докарано в Турция.
 Киев заяви за арестуван съветски транспортен съд с крадено украинско зърно в Турция
Киев заяви за арестуван съветски транспортен съд с крадено украинско зърно в Турция

Турската страна не разяснява задържането му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР