Киев обвинява Москва, че обрича на безсмислена смърт по 500

...
Киев обвинява Москва, че обрича на безсмислена смърт по 500
Коментари Харесай

Русия хвърля по 500 души на ден в месомелачката на Бахмут

Киев упреква Москва, че обрича на безсмислена гибел по 500 съветски бойци дневно в Бахмут. Русия употребява тактиката на “месомелачка ”, споделя министърът на защитата Олексий Резников.

В борбата за Бахмут в Източна Украйна, която трае към този момент месеци, съветската войска понася големи загуби в жива мощ, настояват от Киев. „ Руснаците имат до 500 починали и ранени дневно “, сподели украинският министър на защитата Олексий Резников пред “Билд ам Зонтаг ”.

Според него съветските бойци са единствено „ пушечно месо “ в употребяваната от Москва тактичност на „ месомелачката “. Данните за загубите на бойното поле въпреки всичко не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Бахмут е „ алегоричен град “ за руснаците, заради което те поставят големи старания, с цел да го завладяват, въпреки че от това няма да зависи по-нататъшният излаз на сраженията в Донбас, споделя още Резников пред немската медия. Генералният щаб на украинската войска заяви в събота вечерта за тежки сражения към Бахмут. Киев твърди, че опитите на съветската войска да обкръжи града са останали „ без триумф “.

В и към Бахмут се борят главно бойци на частната войска „ Вагнер “. Техният шеф, близкият на Путин олигарх Евгений Пригожин, е прочут с това, че набира някогашни пандизчии за своята войска от наемници.

Твърди се, че таман измежду наемниците жертвите са извънредно високи. Правозащитната организация „ Русия зад решетки “  разгласи неотдавна, че от набраните към 50 000 наемници от пандизите едвам 10 000 са оживели на фронта. Останалите били починали, взети в плен или дезертирали.

Но и в редиците на украинската войска броят на жертвите е огромен. Допреди месеци президентът Володимир Зеленски обявяваше Бахмут за „ цитадела “, която няма да бъде предадена, само че в това време тази опция очевидно към този момент не се изключва изцяло.

Източник: Дойче веле
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР