Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности

...
Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности
Коментари Харесай

Зеленски подготвя реформи в мобилизацията на армията заради проточването на войната

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или детайлности за мобилизационната си акция, която е в ход от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година Зеленски сподели, че е разпоредил на високопоставени чиновници да му показват проекторешения.

" Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - идната седмица ще се срещна с него ", сподели украинският президент на конференция.

Зеленски не разкри детайлности за плануваните промени. Той сподели, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени .

Украинският президент съобщи, че Украйна би трябвало да реализира " три основни победи " в чужбина, в това число утвърждението на обилни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и публично начало на договарянията за присъединение към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната съветска инвазия, в връзките сред Запада и Киев се прокрадва отмалялост , макар че Украйна мощно зависи от съдружниците си за военната, икономическа и филантропична поддръжка в битка с съветските сили, отбелязва Ройтерс.

" Нуждаем се от три победи . Първата е успеха в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е елементарно, само че Украйна прави всичко по силите си ", сподели Зеленски на пресконфренеция в Киев.

" Втората е обвързвана с това, че имаме потребност от помощта на Европейски Съюз за отпущането на пакет (военна помощ) на стойност 50 милиарда евро ", сподели украинският президент и добави: " И третата е да стартираме разговор за бъдещото ни участие ".

Киев се надява, че страните членки на Европейски Съюз ще се спогодят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да стартират публични договаряния за присъединение на Украйна към блока - решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изявления на взаимна конференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който сподели, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от Европейски Съюз, въпреки да добави, че това може да отнеме повече време от предстоящото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР