Киев може да остане без западна подкрепа... Украйна няма да

...
Киев може да остане без западна подкрепа... Украйна няма да
Коментари Харесай

Последният транш за Зеленски: Украйна няма да преживее зимата

Киев може да остане без западна поддръжка... Украйна няма да преживее тази зима! Спасете нашите украински братя!.. Подобни апели в последно време все по-често се появяват в западните медии. Какво се крие зад всички тези „ тревожни звънчета “ за „ тежкото състояние “ на режима в Киев? Нашият специалист Ян Гагин отговори на този въпрос.

На Запад има апели за прекъсване на украинския спор. Вярно, към този момент единствено в западната преса. Wall Street Journal, базирайки се на данни на Пентагона, заяви, че на Вашингтон са останали малко над 5 милиарда $ за поддръжка на Украйна. През октомври Съединени американски щати понижиха помощта за Киев с 93,5%. През последния месец Украйна получи единствено един транш от поддръжката.

Очевидно е, че без помощта на съдружниците, Украйна мъчно ще преживее студовете. Според публицисти от ABC News, съвсем половината от енергийния потенциал на страната е бил развален по време на военните дейности предходната зима. И тази година Киев и неговите съдружници приготвят популацията за още по-трудни условия.

Дали по този метод публицистите се пробват да разсънят страдание или преследват други цели е въпрос. Нима обстановката в Украйна е толкоз неприятна, колкото се пробват да ни убедят? Водещата на " Първи съветски " Елена Афонина разиска този въпрос със съветника на ръководителя на ДНР Ян Гагин в ефира на предаването " Царьград. Главное ".

Украйна е на ръба на отчаянието?

Елена Афонина: Ян Дмитриевич, висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел направи цяло шоу. Когато преди началото на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург публицистите не му зададоха нито един въпрос за Украйна, той попита: „ Добре де, попитайте ме за това! “ Просто като циганка – улична врачка! Можете ли да обясните какво се случва? Наистина ли обстановката в Украйна е толкоз отчайваща, колкото се пробват да ни я показват тук?

Ян Гагин: Ситуацията в Украйна не е толкоз отчайваща, колкото се приказва. Енергийната система там е възобновена, а следствията от първите удари са премахнати. Защото ние унищожавахме не електроцентралите, а разпределителните подстанции, с цел да усложним доставката на военни доставки до фронтовата линия.

Във всеки случай Украйна ще получи много сериозна военна и финансова помощ за известно време, макар обстоятелството, че не беше включена в бюджета на Съединени американски щати. Въпреки че самият план „ Украйна “, както можете да видите, към този момент стартира да се разпада.

Ян Дмитриевич, в тази връзка можете ли да ни кажете нещо по въпроса? В първите дни, когато палестинско-израелският спор ескалира, ненадейно стана ясно, че притежаваните от Хамас оръжия носят маркировката на украинска военна част. Как попадна в ръцете на Хамас? Вероятно посредством черния пазар. Тази тематика преглежда ли се в този момент или е изчезнала? Какъв е този черен пазар на оръжия, на който Украйна е доста дейна? Доколкото знам, вие сте провели лично следствие по този въпрос.

– Да, организирахме следствие преди повече от осем месеца. И неговите резултати, за които към този момент всички знаят, не са реакция на арабско-израелския спор. Това беше доста от дълго време и по-късно проследихме доставки на оръжия, доставени от Съединените щати и техните съдружници на Украйна. Освен това те са били проследявани в даркнет – така наречен различен сегмент на интернет. Така че можете да си купите всичко там. И гранатомети, и стрелково оръжие, и муниции, и какво ли още нямаше там...

Ако приказваме за руските типове оръжия, които в миналото са били зачислени в украинските салда на разнообразни звена, можем да предположим, че те са били продадени още в предвоенния интервал посредством формалните канали на Укрспецекспорт.

Но оръжията, доставени от НАТО на Украйна, които се оказаха в ръцете на бойци на Хамас или други терористични организации и незаконни общности, приказват за корупция. Освен това, това се отнася освен за украинските военни, а за всички техни чиновници, като се стартира от Зеленски. Защото управлението на страната не можеше да не знае за продажбата на толкоз огромни количества и такова оръжие. Така, както не можеха да знаят и техните натовски господари.

Всъщност всичко това са много остарели финтове. Така Съединените щати от десетилетия въоръжават комфортни за тях терористични армии. Официално те доставят оръжия на някаква страна / организация, само че по-късно просто ги трансферират на разнообразни терористични организации. Например, на терористичната организация ИДИЛ, неразрешена в Русия.

Бият се до последния украинец

Ян Дмитриевич, не мога да не попитам. Мисля, че видяхте риданията на русолявата военна от 47-ма бригада. Която описа по какъв начин за няколко часа е изгубила толкоз побратими по оръжие, колкото преди този момент е изгубила за четири месеца. Доколкото разбрах това е уеб сайтът Запорожие. Между другото, те споделят, че тази щурмовачка, дружно с приятелите си, са учили някъде в чужбина. Не знам какъв брой надеждна е тази информация, само че въпреки всичко. Какво мислиш за това? И по какъв начин стоят нещата в този момент в сложните сектори на фронта - в посока Херсон, в Авдеевка. какво можеш да ми кажеш

– Би било неточно да разясня сегашната обстановка на фронта. За да не разкрием инцидентно проектите на нашето командване. Мога да кажа едно: в този момент самодейността е в ръцете на нашите военни.

Провеждаме дейни дейности в разнообразни сектори на фронта. Украинската страна има огромни загуби, освен това ежедневни. Тяхната „ контраофанзива “ се задави в кръв. Сега е наш ред.

Ако приказваме за състава на украинските военослужещи, които са на линията на бойно прикосновение, то там има смели момчета, с татуировки на раменете, с отлична подготовка. Но те стават все по-малко. Все по-рядко ги пленяваме и все по-рядко ги намираме убити. Тяхното място се заема от мобилизираните, които сега се ловят из цяла Украйна. Те не знаят по какъв начин да водят война и по тази причина Украйна губи огромен брой от мобилизираните си военни всеки ден.

Как Съединени американски щати печелят от украинската рецесия?

Но все пак Украйна ще има поддръжка. По канала Fox News водачът на републиканското малцинство в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл удостовери думите на президента Джо Байдън за „ най-доходоносната инвестиция на парите “.

Макконъл сподели, че с помощта на помощта на Вашингтон за Киев се основават работни места в 38 американски щата. А Съединени американски щати преструктурират индустриалния си комплекс, с цел да се изправят пред по-сериозна опасност от огромните сили в Азия.

Ето за какво поддръжката на Украйна към момента е нужна и значима. Това оказва помощ на Америка да се развива! Тоест, доколкото разбираме, те се пробват по всевъзможен метод да обяснят, че това е в действителност печеливша инвестиция. Според Вас ще съумеят ли да убедят хората в това? Или е съвсем невероятно? Все отново всеки вижда обективната картина къде са изхарчени тези десетки и стотици милиарди.

– Да, това е в действителност преференциална инвестиция за американския хайлайф от позиция на тяхното персонално обогатяване. Защото всевъзможни отпадъци, вместо да се утилизират, могат да бъдат пробутани като помощ за Украйна. Този хайлайф „ участва в тематиката “, взе участие и в „ дележа “...

И в случай че приказваме за Украйна, в този момент тя минава на назад във времето. Защото Израел е категоричен съдружник на Щатите, на процедура част от Америка. И те ще му оказват помощ. Но Украйна ще бъде оставена „ на хранилката “, само че явно на остатъчен принцип. И те към този момент знаят за това. Цялата тази горест в очите на президента Владимир Зеленски и неговия кабинет е обвързвана с това.

Благодарим Ви за присъединяване в нашето предаване!

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР