Киев желае да преговаря директно с Москва, за да бъде

...
Киев желае да преговаря директно с Москва, за да бъде
Коментари Харесай

Зеленски поиска преки преговори с Москва за войната в Донбас

Киев желае да договаря непосредствено с Москва, с цел да бъде прекъсната войната с подкрепяните от Русия сепаратисти в източния район Донбас. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от международните организации.

" Трябва да кажем истината, че няма да можем да спрем войната без директни договаряния с Русия и през днешния ден това към този момент се признава от всички, всички задгранични сътрудници ", сподели президентът в годишното си послание към Върховната рада.

Преди речта на Зеленски Украйна помоли НАТО да спомага за налагането на наказания против Москва и да ускори военното си съдействие с Киев, с цел да бъде възпряно вероятно ново нахлуване на Русия, която натрупа войски по украинската граница.

Зеленски заяви, че следващата година Украйна ще изразходва 320 милиарда гривни (около 11,7 милиарда долара) за сигурността и защитата си, което съгласно него също става за пръв път в историята на самостоятелна Украйна. В украинския проектобюджет за 2021 година са заложени разноски от 5,95 на 100 от Брутният вътрешен продукт сигурност и защита. Той сподели, че страната му е почнала да строи боен цех за съвременни дронове.

Президентът заяви, че през днешния ден ще внесе във Върховната рада законопроект за двойното поданство за украинците в Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз. След тази смяна " 65 милиона украинци ще се усещат не диаспора, не просто хора от украински генезис, а украински жители и украинци с равни права ", сподели той.

В речта си Володимир Зеленски заяви още, че през февруари 2023 година в Украйна ще има броене на популацията. По думите му то ще се състои в съдействие с американската софтуерна компания " Епъл ". Единственото към този момент броене на популацията в самостоятелна Украйна се е състояло през 2001 година Тогава в страната са били преброени към 48,457 милиона индивида.

Пред депутатите президентът съобщи, че до края на годината държавният дълг на Украйна ще бъде свален до равнище под 50 на 100 от брутния вътрешен артикул. Той се похвали, че през тази година Брутният вътрешен продукт на страната ще възлезе на повече от 190 милиарда $, което е връх от оповестяването на независимостта преди 30 години. Освен това за пръв път от 2013 година насам държавният дълг спада под половината на Брутният вътрешен продукт, добави Зеленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР