Киев иска да получи 40-50 изтребителя F-16 от съюзниците, заяви

...
Киев иска да получи 40-50 изтребителя F-16 от съюзниците, заяви
Коментари Харесай

Киев иска да получи 40-50 изтребителя F-16 от съюзниците

Киев желае да получи 40-50 изтребителя F-16 от съдружниците , съобщи пред " Политико " Юрий Сак, консултант на министъра на защитата на Украйна. Според него от тези 40-50 изтребителя ще могат да се образуват " три-четири ескадрили " , които да пазят украинското небе от съветски бойни самолети.

Докато Обединеното кралство, Италия, Франция и Германия не могат да предложат F-16, Сак сподели пред изданието, че " те имат значим глас в интернационалната коалиция " и Украйна би желала те да " насърчат " съдружници като Съединени американски щати и Турция.

Според съветникът на украинското министерство на защитата, президентът Володимир Зеленски желае въпросът за бойните самолети да бъде отпред на дневния ред на срещата на Г-7 в Хирошима и на срещата на върха на НАТО в Литва през юли .
 И Франция ще образова украински водачи, само че няма да доставя изтребители
И Франция ще образова украински водачи, само че няма да доставя изтребители

Украйна получава нова помощ

Украйна моли съдружниците си от доста месеци да й дадат съвременни бойни самолети, най-вече F-16, само че съдружниците до момента отхвърлят. Отначало те обясниха това с нежеланието си да предизвикат излишно Русия, а по-късно с механически и други компликации.

F-16, които се създават в Съединени американски щати, са на въоръжение в доста западни страни, а някои от тях към този момент са подготвени да ги трансферират в Украйна, в случай че се реализира консенсус в НАТО.
 Зеленски: Украйна знае, че няма да влезе в НАТО по време на тази война
Зеленски: Украйна знае, че няма да влезе в НАТО по време на тази война

Нидерландия отново даде обещание F-16 на Киев, само че... не в този момент

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън , в това число в границите на своята партия, като някои членове упорстват за изпращане на изтребители и ракети с по-голям обхват на деяние в Украйна , до момента в който Русия продължава да нанася въздушни удари, заяви американското издание The Hill, базирайки се на свои източници.

По-рано в края на месец март по време на съвещание на комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати, че на този стадий от войната в Украйна бойните самолети F-16 , за които Киев упорства през последните месеци, няма да оказват помощ на Въоръжени сили на Украйна , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.
 Дания: Украйна към момента може да получи Ф-16
Дания: Украйна към момента може да получи Ф-16

Наскоро Полша съобщи на Киев няколко изтребителя МиГ-29
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР