Киев има план за по-нататъшни правни стъпки за това, каза

...
Киев има план за по-нататъшни правни стъпки за това, каза
Коментари Харесай

Шефът на „Нафтогаз“ обяви плановете на Украйна да предотврати пускането на Северен поток 2

Киев " има проект за по-нататъшни правни стъпки " за това, сподели ръководителят на Нафтогаз на Украйна Юрий Витренко, оповестява.

Украйна създаде проект за по-нататъшни правни стъпки, ориентирани към попречване на стартирането на " Северен поток 2 ", заяви във вторник Витренко.

„ Имаме проект за по-нататъшни правни стъпки, с цел да предотвратим стартирането на този съветски газопровод “, написа той на страницата си във Фейсбук.

Витренко означи, че Киев поставя „ по всякакъв начин старания “ да се опълчи на стартирането на „ Северен поток 2 “. Той счита, че с помощта на дейностите на украинската страна, „ е допустимо да се отсрочи завършването на този газопровод за повече от година “. „ Това е и резултат от нашето съдействие с американски и европейски сътрудници “, споделя той. Освен това Витренко напомни, че " Нафтогаз " се е присъединил в процедурата за узаконяване на оператора " Северен поток 2 ".

Руската страна неведнъж е подчертавала, че " Северен поток 2 " е комерсиален план и се извършва взаимно с европейски сътрудници. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изрази неразбиране от опитите на редица страни да дефинират ориста на газопровода при политически стимулирани условия. Москва също по този начин неведнъж декларира, че в никакъв случай не е употребила енергийните запаси като инструмент за напън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР