Киев и Вашингтон планират да построят малък модулен реактор на

...
Киев и Вашингтон планират да построят малък модулен реактор на
Коментари Харесай

Украйна и САЩ планират изграждането на малък модулен реактор

Киев и Вашингтон възнамеряват да построят дребен модулен реактор на украинска територия. „ Днес, в границите на 27-ата конференция на Организация на обединените нации за климата, специфичният делегат на президента на Съединени американски щати за климата Джон Кери и украинският министър на енергетиката Герман Галущенко оповестиха началото на пилотен план за създаване на дребен модулен реактор в Украйна “, заяви посланикът на Украйна в Съединени американски щати Оксана Маркарова.

По думите ѝ, участници в пилотния план са интернационалният консорциум на Аргонската национална лаборатория, украинския Енергоатом, Съвета за национална сигурност и защита на Украйна и Украинския държавен научно-технически център за нуклеарна и радиационна сигурност. Други частни сътрудници включват Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, Samsung C&T Corporation и Starfire Energy.

Модулните реактори са по-малки от тези, конфигурирани в атомните електроцентрали. Могат да се инсталират на труднодостъпни места, където не е допустимо построяването на огромни атомни електроцентрали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР