Киев и Брюксел трябва да намерят начин да градят отношения,

...
Киев и Брюксел трябва да намерят начин да градят отношения,
Коментари Харесай

Австрийският външен министър: Украйна не трябва да получава статут на кандидат за ЕС през юни

" Киев и Брюксел би трябвало да намерят метод да градят връзки, които не допускат пълноправно участие на Украйна в Евросъюза ", написа австрийското издание " Хойте ", като се базира на външния министър Александър Шаленберг, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4578
Австрийският външен министър Александър Шаленберг е коментирал тематиката на конгрес в Лех ам Арлберг, като е декларирал, че Украйна не би трябвало да получава статут на претендент през юни, както чака президентът на страната Володимир Зеленски.

Аргументът за позицията на Шаленберг - има страни от Западните Балкани, които са минали доста по-дълъг път към кандидатурата. Според министъра има и други модели с изключение на присъединение на Украйна към Евросъюза - към Единната икономическа зона или просто опазване на настоящето равнище на съглашението за асоцииране.

Властите в Киев оповестиха преди дни, че към този момент е запълнен въпросникът за присъединение към Европейски Съюз, връчен от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен по време на нейното посещаване в Киев.

От кабинета на президента Володимир Зеленски показаха очакване страната да получи статут на претендент за еврочленство през юни по време на срещата на Европейския съвет. На 8 април в Киев фон дер Лайен съобщи, че “да се стигне до мнение няма както нормално да отнеме години, а единствено седмици ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР