Киев е получил доставка на системи за противовъздушна отбрана Пейтриът

...
Киев е получил доставка на системи за противовъздушна отбрана Пейтриът
Коментари Харесай

Киев е получил системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“

Киев е получил доставка на системи за противовъздушна защита " Пейтриът " и те ще създадат украинското небе по-сигурно. Това заяви в Туитър украинският министър на защитата Олексий Резников. Той изрича признателност на немския министър на защитата Борис Писториус.

През миналата нощ съветските сили са атакували Одеска област с безпилотни дронове камикадзе „ Шахед “, оповестиха Военновъздушни сили на Украйна. Украинските бранители са съумели да смъкват 10 от 12-те безпилотника.

По данни на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна през миналото денонощие украинските войски са отблъснали повече от 60 противников офанзиви. Най-ожесточените сражения се водят в Бахмут и Мариинка.

Украинските сили готвят контраатака в Донбас, само че точни времеви периоди не може да бъдат сложени. Трябва осъществяването на няколко условия.

 
Необходимо ни е техническо съоръжение. Освен бойния дух. Веднага откакто сме подготвени, тогава ще стартираме. Ако още не сме, няма да стартираме, не и неподготвени. Това е доста значимо, тъй като някои споделят „ на следващия ден “, „ вдругиден “, само че имайте поради, че първичната подготвеност би трябвало да е 100-процентова.
Олексий Данилов – секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна

Според Данилов, приключването на разследваща информация от Пентагона няма да попречи на проектите за контраатака на украинската войска, защото Украйна не е споделяла високо сензитивна информация с никого.

В сряда украинският президент Володимир Зеленски е посетил сектор от границата на Украйна с Беларус и Полша, където е похвалил работата на граничните войски. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР