Киев е отказал да преговаря за прекратяване на руската военна

...
Киев е отказал да преговаря за прекратяване на руската военна
Коментари Харесай

Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението

Киев е отказал да договаря за преустановяване на съветската военна интервенция. Това заяви пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Той разгласи, че заради това през днешния ден нови съветски подкрепления са влезнали в Украйна.

„ Вчера следобяд, по отношение на предстоящите договаряния с украинското управление, висшият главнокомандващ и президент на Русия разпоредиха прекъсване на настъплението на главните сили на съветските войски “, сподели представителят на Кремъл.

Той изясни, че защото „ в действителност украинската страна отхвърли да договаря, през днешния ден следобяд главните съветски сили възобновиха настъплението си в сходство с проекта на интервенцията “.

Песков посочи, че по време на прекъсването на настъплението на главните сили на редица места са траяли бойните дейности.

Преди ден Песков заяви, че Руският президент Владимир Путин е подготвен да изпрати съветска делегация в беларуската столица Минск за договаряния с Украйна.

„ В отговор на предлагането на (президента на Украйна Владимир) Зеленски Владимир Путин е подготвен да изпрати съветска делегация в Минск на равнище представители на военно и външно министерство и от администрацията на президента за договаряния с украинската делегация ", съобщи той.

На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи, че нахлува в Украйна с претекст: „ пречистване от пронацистката идеология “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР