Киев е обвиняван от всички страни в подготовка на терористични

...
Киев е обвиняван от всички страни в подготовка на терористични
Коментари Харесай

Целите са обозначени. Киев премина към нова тактика

Киев е упрекван от всички страни в подготовка на терористични офанзиви и държавен прелом. За заплашителна активност на украинските спецслужби се приказва в Приднестровието, Беларус и Грузия. Какво се пробва да реализира режимът на Зеленски?

Приднестровски казан

Силите за сигурност на Приднестровието оповестиха за опит за терористична офанзива против висши чиновници на самопровъзгласилата се република. Щяха да взривят президента Вадим Красноселски в центъра на Тираспол. В същото време, съгласно прокурора Анатолий Гурецки, доста елементарни минувачи биха починали.

Една от задачите на терористите е да дискредитират съветските миротворци. Гурецки акцентира, че непознатият боен контингент пречи на съперниците на Приднестровието и те са подготвени на всичко, с цел да се отърват от него.

Задържаните са признали за връзки със СБУ. Красноселски означи, че измежду тях има жител на ПМР и Молдова, по-рано осъждан за обир и поддържане на обществени домове. Напоследък живял в Одеса. Неговите съучастници са били в Тираспол като украински бежанци.

Приднестровските управляващи желаеха от Организация на обединените нации да инициира разискване на предотвратения терористичен акт, с цел да се понижи напрежението в района. От Киев в Тираспол желаеха уточнения. А от Русия, Молдова, Съединени американски щати, Европейския съюз и ОССЕ се чака да подхващат на практика стъпки за опазване на мирния разговор.

От СБУ отхвърлят обвиняванията. Приднестровието е наречено " подправена република ", а митингът на Тираспол - " провокация на Кремъл ". Въпреки това Украйна небрежно построява укрепления на границата с ПМР. Според пресаташето на граничната полиция на Молдова Раиса Новицки това е належащо за битка с незаконната миграция и контрабандата.

В края на февруари Москва предизвести, че въоръжените сили на Украйна могат да нахлуят в Приднестровието, с цел да провеждат съветска атака от самопровъзгласилата се република. Фактът, че Киев концентрира войски в региона на Одеса, оповестиха в обществените мрежи локални поданици.

" Грузински Майдан "

Тбилиси не желае да се причисли към антируските наказания, Западът, несъмнено, оказва напън. При тези условия държавното управление реши да одобри закон за задграничните сътрудници. Опозицията поведе своите поддръжници на митинги и избухнаха вълнения.

Киев по всевъзможен метод тласна протестиращите към държавен прелом. Президентът Зеленски, ръководителят на неговата администрация Михайло Подоляк, кметът на Киев Виталий Кличко и ръководителят на фракцията на „ Слуга на народа “ във Върховната Рада Давид Арахамия приказваха непосредствено за свалянето на законното, само че незадоволително проукраинско държавно управление. В същото време бунтовниците пяха химна на Украйна, изгориха знамето на Русия, а завърналите се от Донбас наемници приканиха за въоръжено въстание.

Киев се надяваше, че вследствие на " грузинския Майдан " страната ще бъде управлявана от съратници на някогашния президент Михаил Саакашвили. Те неотложно биха се включили към западните наказания, биха споделили оръжия с ВСУ Може би щяха да отворят втори фронт против Русия в Абхазия и Южна Осетия. Управляващата партия " Грузинска фантазия " обаче отдръпна закона за задграничните сътрудници и митингите утихнаха.

Грузинският министър председател Ираклий Гарибашвили съобщи, че Зеленски е заинтригуван от разпалването на война в Кавказ. Представителят на Министерство на външните работи на Украйна Олег Николенко назова тези думи " недружелюбни и погрешни ". Той означи, че Киев постоянно ще бъде другар на грузинския народ, само че не сподели нищо за настоящето управление.

Лукашенко и А-50

Приблизително по същото време Александър Лукашенко приказва за ареста на сътрудник на украинското разузнаване и негови съучастници, които се опитвали да взривят съветски разследващ аероплан А-50 на летище “Мачулищи “. Според президента на Беларус СБУ е разработвала интервенцията в продължение на шест месеца, основният реализатор е трябвало да бъде жител на Русия и Украйна, който преди този момент е живял в Крим. Приет е през 2014 година, програмист е.

Лукашенко акцентира, че самолетът в никакъв случай не е заплашвал прилежащи страни и въобще не е пресичал границите на Беларус, откакто Москва го е изпратила в републиката.

Според чиновниците по сигурността локалната съпротива е помогнала на терориста. В селската къща, в която се е открил, са разкрили неразрешени знаци. Общо бяха задържани към 20 екстремисти. Лукашенко ги съпостави с фашистки колаборационисти и даде обещание да прочисти страната от такива. В същото време той акцентира, че Минск няма да води война с Украйна, макар че на Запад съгласно него тъкмо това желаят.

Един против всички

Киев към този момент не се стеснява да употребява терористични способи за реализиране на геополитически цели, означават специалистите. И управляващите на Украйна не се интересуват кой ще стане тяхна жертва: комшия, сътрудник или съдружник.

Киев има прекомерно стеснен кулоар от благоприятни условия да избира по какъв начин и къде да работи. " В Приднестровието украинците желаят да дестабилизират икономическите и политическите системи, тъй като възприемат тази република като плацдарм на Москва. Взривяването на аероплан в Беларус е намаляване на военния капацитет на Русия. Подкрепата на митингите в Грузия въвлича Тбилиси в антируски фронт “, изяснява политологът, чиновник на Финансовия университет към държавното управление на Русия Денис Денисов.

Сега режимът в Киев не мисли за следствията и когато съветската спецоперация завърши, Зеленски ще предложи да не помнят всичко, което се е случило. Украйна поредно се самоизключва от постсъветското пространство. Нещо повече, даже искрено терористичните способи се възприемат от представителите на Съединени американски щати и Европейския съюз като нещо изцяло обикновено, прибавя специалистът.

Владимир Жарихин, заместник-ръководител на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело, отбелязва, че Зеленски върви по пътя на оптималната интернационализация на спора. „ Сегашната медийна, финансова и военна поддръжка не му е задоволителна. Той желае да усили степента на опасност за целия свят и да употребява това като спомагателен мотив в договарянията с сътрудниците. Освен това, съгласно него, в случай че успее да Откриване на втори фронт, да вземем за пример в Грузия, натискът върху Киев от Русия ще отслабне “, твърди специалистът.

Съседите на Украйна доста добре схващат всичко, само че Западът няма да сдържа Киев, акцентира той. Европейците не са в положение да повлияят на украинските управляващи, а Съединени американски щати са изцяло удовлетворени от протичащото се, защото това е в полза на „ насърчаването на демократичните полезности “ и може да докара до намаляване на Русия.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР