Киев е дал заповед за унищожаване на даннитеСАЩ признаха съществуването

...
Киев е дал заповед за унищожаване на даннитеСАЩ признаха съществуването
Коментари Харесай

Чума и антракс разработвали US лаборатории в Украйна

Киев е дал заповед за заличаване на данните
Съединени американски щати признаха съществуването на „ научни институти”

Използвана е синтетична биология

На територията на Украйна съществува мрежа от над 30 биологически лаборатории, разработвани взаимно със Съединени американски щати, част от които са били ангажирани с създаването на патогени, причиняващи чума и антракс.

Това разгласи на формален брифинг в Москва началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана на Въоръжените сили на Руската Федерация военачалник Игор Кирилов. Според него в тези лаборатории са се правили тествания по усилване на патогенните свойства на микроорганизми с потреблението на методите на синтетичната биология.



Ако тези сбирки попаднат в ръцете на съветските специалисти, най-вероятно ще бъде доказано нарушение от Украйна и Съединени американски щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия, споделя военачалник Кирилов.

„ Министерството на защитата на Русия нееднократно е обръщало внимание на военно-биологическите стратегии, осъществени от Пентагона в постсъветското пространство. Включително и на територията на Украйна се образува мрежа от над 30 биологически лаборатории, които може да се поделят на научно-изследователски и санитарно-епидемиологични. Работите се правят по поръчка на Управлението по понижаване на военната опасност на министерството на защитата на Съединени американски щати (DTRA), като в реализирането на плановете взема присъединяване и свързаната с военното ведомство компания Black and Veatch”, прецизира в изказването си военачалник Кирилов.



Позицията на Москва идва след отправените към Съединени американски щати обвинявания от страна на президента Владимир Путин, че на територията на Украйна са се разработвали биологически и химически оръжия с дейното присъединяване на Пентагона. По-рано в сряда американският заместник-държавен секретар Виктория Нюланд съобщи на чуване в Сената, че на територията на Украйна в действителност съществуват „ научни институти за биологични изследвания”. Според нея Вашингтон работи интензивно с управляващите в Киев, с цел да „ предотврати попадането на тези уреди в съветски ръце”.

В формалното си изказване, съветският военачалник Кирилов показва, че Министерството на здравеопазването на Украйна е сложило задача от 24 февруари изцяло да се унищожат биоагенти, намиращи се в лабораториите.

„ При това анализът на инструкцията за длъжностните лица на лабораториите свидетелства за това, че редът на разпродажба на сбирките е ориентиран към безвъзвратното им заличаване. Личи, че всичко належащо за продължение на реализацията на военно-биологическата стратегия към този момент е изнесено от Украйна”, споделя още генералът.

Анализът на документите демонстрира провеждането на работи с причинителите на чума, антракс и бруцелоза в биолабораторията в Лвов, с причинителите на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лабораториите в Харков и Полтава, се показва в изказването.

Според позицията на Москва единствено в Лвов са унищожени 232 съдове с причинителите на лептоспироза, 30 - с туларемия, 10 - с бруцелоза, 5 - с чума. Общо над 320 съдове. Съставът и непотребното количество на биопатогени свидетелстват за работите, осъществявани в границите на военно-биологически стратегии, упорства съветската позиция.

Лондон с нови доставки на противотанкови ракети
Съединени американски щати ще провиснал нови 14 милиарда $ за Украйна
Част от бюджета за 2022 година



Лондон ще достави и спомагателни портативни противотанкови системи „ Джавелин”.

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати би трябвало да утвърди пакет от нови 14 милиарда $ помощ за Украйна, разграничена на два съществени пакета - стопански и филантропичен - само че също по този начин предусещащ доставката на оръжия и амуниции, предадоха медиите зад Океана.

Мерките плануват да оказват помощ на Киев да отбрани електро-преносната си мрежа, да се бори с кибер-нападения и да разполага с задоволително отбранително въоръжение.

„ Украинците имат потребност от храна, облекла, заслон, електричество и лекарства”, съобщи водачът на Демократите в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър и прикани Камарата „ да работи бързо”.

Пакетът наказания ще е част от бюджета на Съединени американски щати за 2022 година, върху който американските депутати би трябвало да се произнесат преди края на тази седмица, преди приключването на отминалостта му. Международни наблюдаващи показват че и демократи и републиканци поддържат одобряването на новите средства за Украйна.

Същевременно английското държавно управление разгласи, че има намерение да продължи с доставките на противотанкови ракети за въоръжените сили на Украйна, след историческото изказване на украинският президент в Камарата на общините в Лондон във вторник вечерта.

„ Над 3 600 ракети към този момент са доставени до момента от Обединеното кралство на Украйна и ще продължим”, съобщи министърът на въоръжените сили на Англия Бен Уолъс, пред Народното събрание в сряда.

Позициите на Вашингтон и Лондон пристигнаха на фона на 14-ия ден от съветската военна инвазия в Украйна. Киев и Москва оповестиха в сряда сутринта краткотрайно помирение и откриването на пет филантропични коридора за евакуация на цивилни от Киев, Чернив, Суми, Харков и Мариупол. До края на деня стана ясно, че само този от Суми към Полтава (виж картата) се употребява дейно.

Руски елементи изцяло завзеха АЕЦ „ Запорожие”
Спряха тока на „ Чернобил “


МААЕ разгласи, че „ отдалеченото подаване на данни за положението на системите за сигурност в Чернобил е било прекратено”.

Електрическото зареждане на обекта към някогашната АЕЦ „ Чернобил” и системите є за сигурност е изцяло прекъснато и централата е изключена от украинската мрежа, вследствие на дейностите на съветските въоръжени сили в региона. Това съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на публично официално съобщение на компанията „ Укренерго”.

„ Обектът няма електрическо захранване” и „ няма опция за възобновяване линиите”, се споделя в посланието във „ Фейсбук”. Базираната във Виена Международна Агенция за Атомна Енергия (МААЕ) разгласи през днешния ден, че „ отдалеченото подаване на данни за положението на системите за сигурност е било прекратено”. Според МААЕ става въпрос освен за данните на самата централа, само че и за спомагателното съоръжение, като камери и сензори, сложени от организацията за мониторинг за зоната най-голямото нуклеарно злополучие в историята на Европа. Над 200 техници и чиновници остават блокирани на обекта, като към този момент 13 дни работят под съветско наблюдаване. МААЕ се обърна публично към Русия да им разреши естествени ротации на промените и почивки.

Същевременно бе обявено, че съветската Национална армия е поела цялостен надзор над украинската АЕЦ „ Запорожие”.

Според съветски медии, представени от Би Би Си, чиновниците на електроцентралата работят „ нормално”, а членове на украинската Национална армия, които са защитавали АЕЦ-а, са предали оръжията си и са освободени. На място са били хванати над 500 единици въоръжение.

На изключително съвещание на Съвета в Брюксел
Европейски Съюз разшири със 160 души съветските наказания
Три банки от Беларус излизат от SWIFT



Новите наказания от Европейски Съюз идват ден откакто Джо Байдън разгласи възбраната за импорт на територията на Съединени американски щати на съветски енергийни източници.

Сто и шестдесет души от Русия попадат в новия санкционен пакет на Европейски Съюз, който бе признат в сряда от Съвета на Европейски Съюз. Три банки на Беларус са в допълнение изключени от системата SWIFT, предадоха международните организации.

В новите наказания са включени 14 олигарси и известни имена в съветския бизнес в металургичния, аграрния, фармацевтичния, телекомуникационния и цифровия бранш, както и членовете на техните фамилии, а също по този начин 146 съветски сенатори, които са утвърдили решението на държавното управление за контракта за другарство и взаимопомощ с така наречен Донецка и Луганска национални републики.

Също по този начин се вкарват нови ограничавания за експорт на морска навигация и радиокомуникационни технологии, а съветският корабоплавателен указател е прибавен към листата на държавните предприятия, които също попадат под финансовите наказания.

Банките в Беларус, които ще бъдат изключени от системата SWIFT, са Банката за развиване на Беларус, Белагропромбанк и Дабрабит. Очаква се ограниченията да бъдат признати на писмена процедура и по-късно оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз. Така ограничаващите ограничения до този миг, свързани с съветската инвазия в Украйна, обгръщат общо 862-ма души и 53 формирания.

Страните членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за офанзивата на Русия в Украйна, заяви в „ Туитър” френското председателство на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР