Киберспециалистите твърдят, че са получили достъп до базата данни на

...
Киберспециалистите твърдят, че са получили достъп до базата данни на
Коментари Харесай

CNN: Хакери са откраднали базата данни с информация за руски затв...

Киберспециалистите настояват, че са получили достъп до базата данни на организацията, която съдържа информация за почти 800 000 съветски пандизчии, техните фамилии и контакти, в това число и данни за наказани, излежаващи присъдите си в колонията, в която Навални умря на 16 февруари.

 

На уеб страницата на службата на пандизите хакерите разгласиха фотография на починалия критик на Кремъл дружно със брачната половинка му Юлия по време на политически протест.

Хакерите, които настояват, че са с друг етнически генезис, в това число съветски емигранти и украинци, споделят данните „ с вярата, че някой може да се свърже с тях и да помогне да се разбере какво се е случило с Навални “, съобщи един от кибернападателите, който заяви пред Си Ен Ен, че е взел участие в пробива на компютърната мрежа.

 

Анализ на Си Ен Ен откри няколко дублиращи се записа в базата данни, само че все пак тя съдържа информация за стотици хиляди хора. Си Ен Ен съумя да свърже и няколко имена, видени в моментните фотоси, споделени от хакерите, с хора, които сега са в съветски затвор, съгласно обществените регистри.

 

Групата също така е получила достъп до онлайн магазина на пандиза, където фамилиите на пандизчиите могат да купуват храна за тях, и промени цените на някои артикули единствено на една рубла. Това излиза наяве от екранни фотоси и видеоклипове, оповестени от хакерите.

Групата е разгласила на уеб страницата на магазина и фотографията на Навални. Тя е изпратила предизвестие до админите на онлайн магазина на пандиза да не отстраняват изображението и споделя, че ще продължи да унищожава един от сървърите му, в случай че админите не се вслушат в предизвестието.

 

Хакерите „ явно са имали цялостен достъп, с цел да създадат всичко това “, допуска Том Хегел, който е основен откривател на киберзаплахи в американската компания за киберсигурност „ СентинелУан “. „ Количеството на сниманите изображения и предоставените данни е много задълбочено “, посочи той.

 

Припомняме, че. Той беше заровен в Москва при започване на март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР