Киберсигурността на България е слаба заради корупцията"Имало е обсъждане в

...
Киберсигурността на България е слаба заради корупцията"Имало е обсъждане в
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Руски хакери атакуват целия ЕС

Киберсигурността на България е слаба поради корупцията

"Имало е разискване в последните шест месеца на задачата на Руската федерация в България. В елементи обаче не. Решението за преследване на дипломати не е обсъждано на съвещание в Министерски съвет. Аз съм участвал на съвета по сигурността, само че не мога да споделя елементи, тъй като съставлява класифицирана информация ". Това съобщи министърът на електронното ръководство в оставка в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия, представена от.

"Това са решения, които не са взети през вчерашния ден, а са основани на разнообразни отчети на службите ", акцентира той.

„ Нямам усещания за взаимозависимост при вземането на решения “, съобщи той във връзка думите на представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ В отчета по киберсигурността не участваха данни за хакерски офанзиви против страната ни. България обаче е едва звено поради корупционната си среда. Тя разрешава по-лесно външно въздействие, в това число сътрудници на външни служби и външни намеси против ползите на страната ни. Проблемът с корупцията и със службите за сигурност е много преплетен “, изясни Божидар Божанов.

По думите му равнището на киберсигурност у нас е било заварено в по-ниско равнище, в сравнение с са очаквали. „ Взехме бързи ограничения, с цел да сме по-защитени. Доста от администрациите имаха пропуски “, разкри той.

„ Имаме повишена киберактивност във всички страни от Европейски Съюз след началото на войната в Украйна. Доста от техническите параметри насочват, че източникът на хакерските атаки е Русия. Имаме данни, че разнообразни служби в Русия си сътрудничат с разнообразни хакерски групи “, уточни министър Божанов.

Той предизвести, че рискът да отидем на нови избори, от които да не произтече нищо, е доста огромен. Повод за думите му стана решението на Българска социалистическа партия да не поддържа нов мандат на кабинета в това Народно събрание.

„ Системата на Висш съдебен съвет е била употребена в нарушаване. Надявам се да дават документи и среща, с цел да установим дали е спазена положителната процедура и в случай че не – това да се промени “, сподели още министърът на електронното ръководство в оставка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР