Киберпрестъпниците са хакнали крипто-сметките на геймъри в популярната онлайн игра

...
Киберпрестъпниците са хакнали крипто-сметките на геймъри в популярната онлайн игра
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери извършиха най-голямата кражба на криптовалута

Киберпрестъпниците са хакнали крипто-сметките на геймъри в известната онлайн игра Axie Infinity, в която може да се печели криптовалута, като се търгува посредством от аватари. Хакерският удар е източил виртуални пари на стойност Щатски долар 615 милиона, оповестява Военновъздушни сили.

„ Чрез нашите следствия успяхме да потвърдим, че кибер-групите Lazarus Group и APT38, свързани със Северна Корея, са виновни за кражбата “, се споделя във вчерашно изказване на ФБР.

Lazarus Group станаха известни през 2014 година, откакто бяха упрекнати, че са хакнали Sony Pictures и са провокирали приключване на поверителни данни. Групата тогава изиска Sony да отдръпна идния си по това време филм „ Интервюто ” - сатирична комедия за скрит план за убийството на севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Екип на Организация на обединените нации, който следи глобите по отношение на Северна Корея, упрекна Пхенян, че заобикаля наложените му интернационалните наказания, като толерира обири на крипто-пари, с цел да ги употребява в развиването на нуклеарните си стратегии и балистични ракети.

" Съединените щати са наясно,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР