Киберпрестъпленията са бич за съвременното дигитално общество. Брюксел е в

...
Киберпрестъпленията са бич за съвременното дигитално общество. Брюксел е в
Коментари Харесай

ЕК подложена на 400 кибератаки годишно

Киберпрестъпленията са камшик за актуалното цифрово общество. Брюксел е в непрестанен лов на киберпрестъпници, само че сигурността изисква непрестанно подсилване. Атаките на хакерите са главно към крайните консуматори и работят посредством мейлите, оповестява News.bg.

За последните 3-4 години на 400 офанзиви годишно е подложена Европейска комисия, сочат източници от Брюксел. 10% от тях са съществени офанзиви с съответни последствия. С три пъти се е нараснала инвестицията в киберсигурност за последните 3-4 години. Европейски Съюз има екип за неотложно реагиране при компютърни произшествия (CERT-EU). Целта на специфичния екип е да пази от хакерските атаки, които постоянно са ориентирани против институциите, организациите и органите на Европейски Съюз.

В средата на идната година Европа би трябвало да премине към най-новата цифрова инфраструктура за по-голяма отбрана. До края на 2020 Брюксел има упоритостта да реализира по-чиста киберсреда. Изграждат се нови равнища на отбрана в по-уязвимите системи. Най-уязвими са крайните консуматори, които би трябвало да са доста осведомени за евентуалните закани в мрежата.

Най-лесният метод да се предпазим, е да не кликаме върху линк, в случай че не идва от задоволително благонадежден източник.

Доста офанзиви към Европейски Съюз се приписват на Русия, само че федерацията към момента не е изрично посочена. В на практика проект задачата на Европейски Съюз е да се отбрани с нови технологии от всичко, даже и от комбинирани офанзиви. Самите киберпрестъпници също се развиват.

CERT-EU работи в тясно съдействие с вътрешните екипи за компютърна сигурност на европейските институции и поддържа връзка с необятна мрежа от екипи за неотложно реагиране при компютърни произшествия и компании, занимаващи се със сигурността на осведомителните системи във всички страни членки. Също по този начин си сътрудничи интензивно със свои сътрудници в НАТО и със звеното по хибридни закани на Европейската работа за външна активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР