Кибератака наруши работата на мрежа от болници в САЩ, предадоха

...
Кибератака наруши работата на мрежа от болници в САЩ, предадоха
Коментари Харесай

Хакерска атака блокира болници в САЩ

Кибератака наруши работата на мрежа от лечебни заведения в Съединени американски щати, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Вследствие на офанзивата някои отделения са били затворени, в това число и незабавните отделения на клиники в минимум четири американски щата.

Засегнати са лечебните заведения на " Проспект медикъл холдингс ", който ръководи 16 лечебни заведения в Калифорния, Кънектикът, Пенсилвания и Роуд Айлънд.

По случая е почнало следствие с присъединяване на експерти в региона на киберсигурността.

Става дума за офанзива, при която злонамерена стратегия криптира данните и желае погашение на откуп, с цел да ги направи още веднъж налични.

Само преди две години американското държавно управление разгласи изключително състояние, откакто най-големият водопровод за гориво в Съединени американски щати бе ударен от хакерска атака, кодирала компютърните системи. Тръбопроводът " Колониал " придвижва 2,5 милиона барела дневно - 45% от доставките на дизелово гориво, бензин и керосин към Източното крайбрежие.

Тогава работата му беше изцяло разрушена от кибербанда за приемане на откуп. Множество източници потвърдиха по това време, че офанзивата е породена от съветски киберпрестъпници с името „ Тъмна страна ”, която е криптирала 100 GB данни. Престъпниците са поискали откуп, с цел да не пуснат данните в интернет.

Месеци по-рано пък бе пробита даже държавната компютърна мрежа в САЩ. Атаката беше осъществена извън, а задачата ѝ са били Министерството на финансите и Националното ръководство по телекомуникации и информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР