Кибер понеделникът е на път да се превърне в най-големия

...
Кибер понеделникът е на път да се превърне в най-големия
Коментари Харесай

Кибер понеделникът разбива рекордите по пазаруване в САЩ

Кибер понеделникът е на път да се трансформира в най-големия ден за извършване на покупки по интернет в Съединени американски щати, защото купувачите реализираха преференциални покупко-продажби с играчки и електроника, като от ден на ден купуваха през смарт телефоните си.

Пазарното събитие се чака да генерира продажби от 6.6 милиарда $, спрямо 5.6 милиарда $ година по-рано, съгласно Adobe Analytics, който мери 80% от всички онлайн транзакции от топ 100 търговци на дребно в Съединени американски щати.

Няколко часа преди края на пазарния ден покупките от смарт телефоните са на стойност 1.12 милиарда $.

Лудото извършване на покупки продължи през по-голямата част от седмицата. Amazon.com съобщи, че е счупила върховете за продажби през този уикенд и е на път да го направи и в Кибер понеделника. Денят на благодарността и Черният петък, по време на които купувачите похарчат 7.9 милиарда $, също са генерирали рекордни онлайн продажби.

Най-голямото събитие за извършване на покупки в света обаче си остава " Денят на необвързаните " в Китай, в който Alibaba Group Holding осъществя продажби от 25.4 милиарда $.

Онлайн продажбите усъвършенстваха цялостната вероятност за обичайните търговци на дребно в Съединени американски щати, които към този момент не залагат единствено на физическите магазини.

Много от промоциите в Кибер понеделника не бяха нещо особено. " Не беше толкоз вълнуващо, колкото го показа маркетингът. По-голямата част от тези " предложения " са годни от края на октомври или началото на ноември ", уточни Гуру Харихаран, изпълнителен шеф на софтуерната компания за електронна търговия Boomerang Commerce.

Според компанията онлайн търговците на дребно, в това число Amazon, оферират по-големи отстъпки за повече от най-популярните си играчки през тази година, в сравнение с през предходната. Гигантът в електронната търговия разгласи, че е продал 3 млн. играчки по средата на Кибер ​​понеделника.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР