Киара Ферани е една от най-известните инфлуенсъри в света. Тя

...
Киара Ферани е една от най-известните инфлуенсъри в света. Тя
Коментари Харесай

Пошлост или мода с послание? Голата рокля на Киара Ферани предизвика бурни реакции в Италия

Киара Ферани е една от най-известните инфлуенсъри в света. Тя е включена в листата на 500-те най-влиятелни персони в света на модата през последните години и има над 28,6 почитатели в Instagram. Преди дни тя направи своя дебют като водеща на най-големия музикален конкурс в Италия - Sanremo, и бързо се трансформира в една от най-обсъжданите персони в страната. Причината за това обаче не беше методът ѝ на водене, а нейната рокля, под която известната инфлуенсърка изглеждаше гола.

Италианката провокира възторг в обществените мрежи, откакто се появи в тоалет, който прилича гола женска фигура. Роклята е дело на креативния шеф на Dior Мария Грация Киури и е украсена с хиляди микрокристали, които на процедура светяват под прожекторите.

Изборът на Ферани обаче не е инцидентен, с дрехата си тя споделя, че желае да насочи вниманието към " правата на дамите, техните тела и за това по какъв начин демонстрирането на женското тяло към момента се смята за неприятно и смущаващо ".

For her second look at the 73rd Music Festival, opted for a stunning sparkly tulle custom dress by Maria Grazia Chiuri that uses the trompe-l`oeil effect to contour the body. Stay tuned for the savoir-faire behind the breathtaking look.
— Dior (@Dior)
" Искам тази заблуда за голота да подсети на всички за правото и равенството на половете ", споделя Ферани.

Творческият шеф на Dior също насочва обръщение, като прибавя, че с тоалета " отдава респект на хубостта на женското тяло във време, в което в някои страни по света репродуктивните права на дамите са застрашени, свободата им да учат и работят е лимитирана, а правото им на спокоен живот е отнето от войната ".

" Голата " рокля незабавно провокира редица реакции в обществените мрежи и раздели онлайн обществеността на два лагера. Едните насочат похвали към Ферани за смелостта да се облече по този начин в народен ефир и с нея да изпрати мощно обръщение към всички дами по света. Други подлагат на критика избора ѝ, като акцентират, че " това не е мода " и инфлуенсърката го е направила " само и единствено за внимание ".

Това обаче беше единствено една от четирите рокли, които водещата носеше в първата вечер от Sanremo. А всеки от тоалетите ѝ имаше лично обръщение, засягащо тематики за омразата, насилието и сексизма.

Ферани облече още елегантна бяла рокля, върху която бяха изписани обидни думи като " отвратителна ", " фотошош ", " тя не е майка за образец ". Това са мнения, писани по нейн адрес в обществените мрежи, които в този момент тя употребява, с цел да покаже на злобарите междинен пръст. И метафоричен, и дословен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР