Kia стартира мащабна кампания за връщане на коли в сервизните

...
Kia стартира мащабна кампания за връщане на коли в сервизните
Коментари Харесай

Стотици хиляди коли Kia с неработещи въздушни възглавници

Kia започва огромна акция за връщане на коли в сервизните центрове в Съединени американски щати. Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA) изиска 410 619 автомобила, създадени в Корея, да бъдат изпратени в сервиза заради рискови въздушни възглавници. Възглавниците може да не се отворят при положение на случай. Изтеглянето визира северноамериканските Forte Koup 2017, 2017-2018 Forte, миниваните Sedona и кросоувърите Soul 2017-2019, в това число тези с електрическо задвижване.

При всички проблематични коли капакът на блока за ръководство на въздушната възглавница (ACU) може да е в контакт с микрочипа на платката на ACU. В резултат на това може да се получи щета, която ще отвори електрическата верига. В този случай лампичката за дефектна въздушна възглавница ще светне и въздушната възглавница няма да се отвори при положение на конфликт.

Като част от акцията за евакуиране, търговците ще инспектират блоковете за ръководство на транспортните средства и или ще ги заменят изцяло, или ще поправят дефекта, с цел да „ подсигуряват разрастване на въздушната възглавница при злополука “.

Проблемът с въздушните възглавници за първи път беше открит в Южна Корея, а по-късно се оказа, че към този момент има 947 недоволства за неработещи такива въздушни възглавници в Съединени американски щати. За благополучие към момента няма данни за потърпевши заради дефекта.

Миналата седмица стана известно за друга огромна акция в Съединени американски щати, която Nissan ще би трябвало да разгласи: оказа се, че кросоувърите Rogue (X-Trail) могат да се възпламенят заради сняг и сол по обувките на лидера. Общо в сервиза ще бъдат поканени притежатели на 688 946 автомобила, само че не повече от един % от колите са в действителност запалими, считат специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР