КФОР остават безпристрастни и продължават да осигуряват рамка за сигурност,

...
КФОР остават безпристрастни и продължават да осигуряват рамка за сигурност,
Коментари Харесай

КФОР: Следим ситуацията в Косово, всички да избягват действия, които могат да доведат до насилие

КФОР остават безпристрастни и не престават да обезпечават рамка за сигурност, в която разговорът сред Белград и Прищина, с посредничеството на Европейски Съюз, може да напредне и е от решаващо значение всички страни да заобикалят едностранни дейности и начинания, които биха могли да доведат до ненужна ескалация или принуждение, сподели представителят на КФОР за. Така той отговори на въпроса каква е настоящата обстановка със сигурността в Косово, като се има поради, че наближава 31 октомври, когато изтича крайният период за пререгистрация на транспортните средства.

Както уточни представителят на КФОР, " няма смяна в отношението на силите на ръководената от НАТО задача КФОР ".

„ KFOR поддържа очевидно и гъвкаво наличие в Косово и се концентрира върху ежедневното осъществяване на своя мандат, учреден на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1999 година, за обезпечаване на безвредна среда и независимост на придвижване за всички общности, живеещи в Косово. Ние не преставам деликатно да следим обстановката. В момента се популяризира един ненужен разказ, който не може да донесе нищо позитивно. Забелязваме интензивна продуктивна дипломатическа активност и работим на място за основаване на условия всички страни в разговора да изградят взаимно доверие “, сподели още представителят на КФОР.

Крайният период, избран от държавното управление на Косово за пререгистрация на транспортни средства с номера RKS, изтича на 31 октомври, като до момента единствено 12 от 9000 автомобила с горепосочените номера, благосъстоятелност на сърби, са пререгистрирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР