Кезая Джоунс ще има концерт на 13 март по покана

...
Кезая Джоунс ще има концерт на 13 март по покана
Коментари Харесай

Кезая Джоунс ще има концерт в София

Кезая Джоунс ще има концерт на 13 март по покана на Sofia Live Festival. " София лайв клуб " е хазаин на събитието, оповестяват уредниците.

По думите им гостуването на един от най-известните блус рок музиканти в Европа е част от поредност подгряващи събития, които фестивалът за градска просвета и музика планува.

Роденият в Нигерия музикант, мощно повлиян от Джими Хендрикс и Фела Кути, става известен в Англия и Франция с шлагерите си Rhythm Is Love и Beautiful Emilie. Известен е със своя незабравим глас и впечатляващи осъществявания онлайн, с помощта на които събира големи тълпи на влиятелни джаз и поп фестивали в цяла Европа. Популярен е и със своя характерен перкусионен жанр на свирене на китара.

Кезая Джоунс напуща Нигерия на осемгодишна възраст, с цел да учи в Лондон. На 13-години открива остарялото учебно пиано, самичък се научава да свири и стартира да написа песни. Три години по-късно минава към китарата, като от ден на ден подценява образованието си. В продължение на няколко години води бохемски метод на живот и главно се движи по улиците, клубовете и лондонското метро.

В тийнейджърските си години стартира да провокира неспокойствие в ъндърграунд сцената на Лондон, като прави зашеметяващи участия в " Ковънт гардън " и на Портобело роуд, с помощта на които е видян и от мениджъра Фил Пикет.

През 1992 година издава дебютния си албум Blufunk Is a Fact. Пътувайки сред Лондон и Париж, постоянно съпроводен единствено от китарата си, младият музикант придобива известност на надарен и харизматичен реализатор с неповторим " хард фънк " жанр. През идващите 15 години издава още няколко албума, които в края на 90-те и началото на 2000 година го изстрелват на върха и го вършат един от най-известните блус-рок музикант в Европа.

Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в ,,и
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР