Кейт Уинслет е в ролята на диктатор, който се бори

...
Кейт Уинслет е в ролята на диктатор, който се бори
Коментари Харесай

Кейт Уинслет в ролята на диктатор в неловка политическа сатира

Кейт Уинслет е в ролята на деспот, който се бори с персоналните си демони, в " Режимът " - нова политическа ирония, чиито основатели се надяват тя да е " смешна и ужасна " по едно и също време, съобщи Агенция Франс Прес.


Носителката на " Оскар " се завръща за третия си минисериал по HBO след триумфите на " Милдред Пиърс " и " Мер от Ийстаун ".

В " Режимът ", който ще се излъчва от 3 март, Уинслет играе Елена Вернам, диктаторка и хипохондричка, затворена в своя замък в измислена централноевропейска страна, сляпа за ужасите на своето ръководство.

Филмът е отчасти режисиран от британеца Стивън Фриърс, прочут с филми като " Кралицата ", " Опасни връзки " и " High Fidelity ".

82-годишният Фриърс съобщи на конференция, че е бил притеглен от оригиналността на сюжета на Уил Трейси, който преди този момент е работил по " Succession ".

" Да имам жена, която е деспот и е развалена по собствен метод, ми се стори доста забавно ", сподели Фриърс.

В сериала взе участие и Матиас Шьонертс в ролята на нападателен боец, в който Елена се влюбва, а Хю Грант е в ролята на политически конкурент, хвърлен в пандиза.

Той е сниман частично в двореца Шьонбрун във Виена.

" Никога не съм снимал на толкоз хубаво място ", споделя Фриърс. " Казах, че би трябвало да създадем римейк на " Опасни връзки ", защото тези стаи са доста по-красиви от това, което имахме тогава ", добави той.

Въпреки комедията, сериалът има отзив от възходящия авторитаризъм в доста страни през днешния ден.

" Идеята беше да почерпим от допустимо най-вече разнообразни източници и да създадем нещо, което да е неповторимо и автентично, само че да е правдоподобно и през днешния ден ", споделя сърежисьорката Джесика Хобс ( " The Crown " ).

" Това е неуместен за гледане сериал. Смятам, че политическата ирония би трябвало да бъде точно такава: да те накара да се замислиш за тези по-мрачни неща, до момента в който се смееш на тях. "

Отзивите досега са смесени, като списание Time го назовава " доста ловко основано развлечение, само че в никакъв случай не дава проницателния политически коментар, който може да поддържа неговата причина ".

Уинслет обаче получи висока оценка.

Според Hollywood Reporter нейното " комплицирано съчетаване на физически и психически решения поддържа сериала някъде сред гледаемост и обаяние ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР