Кейт Мидълтън и принц Уилиъм Кейт Мидълтън, съпруга на британския

...
Кейт Мидълтън и принц Уилиъм Кейт Мидълтън, съпруга на британския
Коментари Харесай

Кралското бебе: Кейт Мидълтън роди момче


Кейт Мидълтън и принц Уилиъм

Кейт Мидълтън, брачна половинка на английския престолонаследник принц Уилям, роди в понеделник третото си дете. То е момче и се е появило на бял свят в 11.01 ч. локално време, оповестиха в Туитър от двореца Кенсингтън. Бебето тежи 3 800 г, само че името му към момента не се оповестява.

Принц Уилям е участвал на раждането. Херцогинята на Кеймбридж и бебето са добре, се споделя в известието.

Тази заран брачната половинка на принц Уилям постъпи в частното крило " Линдо " на болничното заведение " Сейнт Мери " в Лондон с контракции. Там са родени и двете по-големи деца на кралската двойка - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Кейт Мидълтън не изпълняваше отговорностите си от 22 март.

Бебето, родено в деня на Сейнт Джордж, ще бъде пети по ред кандидат за английския трон и шесто правнуче на кралица Елизабет.

С появяването на новото бебе, чичо му принц Хари, брат на Уилям, изпада от пето на шесто място в реда на заместничество на трона.

Раждането на новия член на кралското семейство беше оповестено с мейл до пресата и туит от акаунта на Двореца Кенсингтън. Спазва се и традицията за слагане на документално съобщение на стойка със златни орнаменти зад желязната ограда на двореца Бъкингам.

Както и с първите две деца Кейт, изиска естествено раждане и да не знае авансово пола на бебето. Фаворити измежду имената в букмейкърските залози за момче са Артур, Албърт, Фредерик, Джейм и Филип.

Британската министър-председателка Тереза Мей насочи посредством Туитър " най-топли поздравления " към Уилям и брачната половинка му Катрин, пожелавайки им " голямо благополучие ".

Кметът на Лондон Садик Хан също им честити в Туитър: " От името на лондончани желая да изпратя нашите най-топли поздравления на херцога & херцогинята на Кеймбридж по случай раждането на тяхното бебе ".

След законодателна смяна, призната през 2013 година, принцеса Шарлот резервира своето четвърто място в реда на унаследяване на трона. Предишният закон даваше преимущество на родените по-късно момчета, които можеха да заемат местата на по-големите си сестри.

Би Би Си отбелязва, че в историята на Обединеното кралство рядко се е случвало третото дете в кралското семейство да стане крал или кралица. Но въпреки всичко се е случвало. Уилям IV, трето дете на Джордж III и кралица Шарлот, е управлявал от 1830 до 1837 година Хановерският принц се изкачва до престола на 64-годишна възраст, когато по-големият брат Джордж IV умира без да остави правоприемник, а самият Джордж IV става крал след гибелта на по-големия си брат Фредерик.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР