КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Управляващата партия в Южна Африка

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Управляващата партия в Южна Африка
Коментари Харесай

Управляващият ANC в Южна Африка отстрани бившия президент Зума за подкрепа на нова партия на изборите

КЕЙПТАУН, Южна Африка (АП) — Управляващата партия в Южна Африка в профил някогашния президент Джейкъб Зума в понеделник, откакто той поддържа нова политическа партия партия за тазгодишните национални избори.

Решението на Африканския народен конгрес е още един знак за враждата сред Зума и неговия правоприемник, сегашния президент Сирил Рамафоса.

Съобщението последва седмици на интриги по отношение на това дали ANC ще работи против Зума, който управлява ANC от 2007-2017 година и беше президент на най-развитата стопанска система в Африка от 2009-2018 година

Зума сподели на конференция през декември, че ще гласоподава за новосформираната MK Party и решението му да обърне тил на ANC се дължи на водачеството на Ramaphosa. По-късно Зума сподели, че има за цел да резервира участието си в ANC.

Името на новата политическа партия също слага под въпрос ANC. MK е редуциране от uMkhonto we Sizwe, името на към този момент несъществуващото военно крило на ANC, основано от Нелсън Мандела през 1961 година, с цел да се бори...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР