КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен американски лунен апарат достигна

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен американски лунен апарат достигна
Коментари Харесай

Частен американски космически кораб навлиза в орбита около Луната преди опита за кацане

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен американски лунен уред доближи Луната и се качи на ниска орбита в сряда, ден преди да опита да още по-голямо достижение — кацане на сивата, прашна повърхнина.

Гладкото допиране би върнало Съединени американски щати в бизнеса на Луната за първи път, откогато астронавтите на НАСА затвориха програмата Аполо през 1972 година Компанията, в случай че успее, ще стане и първата частна организация, която ще успее да кацне на Луната.

Изстрелян предходната седмица, спускаемият уред на Intuitive Machines задейства своя мотор на противоположната страна на Луната, до момента в който нямаше контакт със Земята. Контрольорите на полетите в централата на компанията в Хюстън трябваше да изчакат, до момента в който галактическият транспортен съд излезе, с цел да схванат дали спускаемият модул е ​​в орбита или се движи напразно.

Intuitive Machines удостовери, че нейният спускаем уред, наименуван Одисей, обикаля към Луната с опити от НАСА и други клиенти. Спускаемият модул е ​​част от стратегия на НАСА за пускане...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР