Кеят на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в лятната

...
Кеят на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в лятната
Коментари Харесай

Няма да събарят кея на Доган в „Росенец“, докато заповедта се обжалва

Кеят на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в лятната му резиденция в парка “Росенец ” към този момент няма да бъде събарян, тъй като актът за премахването му е обжалван и все още се преглеждат възраженията.

Това излиза наяве от писмен отговор на служебния районен министър Иван Шишков на запитване на депутата от “Демократична България ” Ивайло Мирчев дали е издадена заповед за събарянето на кея, написа „ 24 часа “

Миналата година по предписание на тогавашния районен министър Гроздан Караджов беше направена инспекция на оборудването. В резултат от ДНСК откриха липса на строителни бумаги и оповестиха, че кеят предстои на срутване.

В отговора си Шишков показва, че с изключение на строителни бумаги няма претенции и за издаване на позволение за градеж за преустрояване и удължение на хидротехническо оборудване “Кейова стена ”.

На 23 юни предходната година районната дирекция по строителен надзор в Бургас издаде протокол, с който разгласи кея край резиденцията за противозаконен. Тогава от дирекцията обясняваха, че ще бъде изпратена покана за непринудено унищожаване. Ако това не се случи, страната ще унищожи кея, а разноските трябвало да бъдат платени от нарушителя.

В профила си във фейсбук тогава и Гроздан Караджов разгласява информация, че ще се издаде заповед за унищожаване на нелегално строителство. “Няма недосегаеми ”, написа той.

С различен пост отново в обществената мрежа по същото време водачът на “Има подобен народ ” Слави Трифонов обвързва дейностите на министъра на Има Такъв Народ като доказателство за това, че не са правилни изказванията за съгласуваност на партията му с Движение за права и свободи.

“Заради дейностите на Гроздан Караджов, министър в оставка на районното развиване от “Има подобен народ ”, ще бъде съборен противозаконният пристан на Ахмед Доган на “Росенец ”. Иначе “ние сме Движение за права и свободи ”, а всички останали са “Промяната ”. По делата им ще ги познаете ”, написа Трифонов тогава.

Въпреки оповестяването на оборудването за нелегално строителни специалисти още тогава допускаха, че по всяка възможност заповедта ще бъде обжалвана, което ще докара до дълги правосъдни процеси.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР