Кей Нишикори ще пропусне турнира в Сидни следващата седмица и

...
Кей Нишикори ще пропусне турнира в Сидни следващата седмица и
Коментари Харесай

Нишикори пропуска Сидни, под въпрос за Australian Open

Кей Нишикори ще пропусне шампионата в Сидни идната седмица и има съществени въпросително към присъединяване му на първия шампионат от Големия шлем за годината. Откритото състезание на Австралия стартира на 15 януари, а японецът се отхвърли да играе на подготвителните шампионати на австралийска земя, като в началото имаше желание да взе участие и в Бризбън.

Нишикори, който навърши 28 години преди два дни, сега тренира във Флорида, само че не е възобновен на 100 % от травмата в китката, която го накара да постави завършек на предишния сезон още през август. Презмарт той доближи до номер 4 в света, само че в края на годината се срина до 22-о място и приключи сезона без купа за първи път от шест години.

Под въпрос за Australian Open са много от водещите тенисисти, измежду които Рафаел Надал и Новак Джокович. Рафа съобщи, че е почнал късно подготовката и по тази причина се отхвърли от Бризбън, само че възнамерява да играе в Мелбърн. Сърбинът пък се оплаква от болки в лакътя. Анди Мъри наподобява подготвен да се завърне, само че ще му би трябвало време да стигне до оптимална форма.

На този стадий в най-хубаво положение преди старта на Откритото състезание на Австралия наподобяват Роджър Федерер и Григор Димитров. Швейцарецът през вчерашния ден изигра първия си мач за сезона на " Хопман Къп " и показа, че се усеща чудесно. Българската тенис звезда е подложен под номер 1 в Бризбън, където предходната година стартира сезона с купа, и идната седмица ще опита да повтори триумфа от 2017 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР