Кей Нишикори разкри, че новата цел пред него е да

...
Кей Нишикори разкри, че новата цел пред него е да
Коментари Харесай

Нишикори: През последните месеци бях депресиран, мислех за оттегляне


Кей Нишикори разкри, че новата цел пред него е да играе на започващия на 16 януари Australian Open. През януари тази година японецът претърпя интервенция на лявото бедро, след която разкри, че ще е надалеч от корта минимум шест месеца. Бившият №4 на няколко пъти отсрочи възможното си завръщане, като за последно имаше желание да играе на Чалънджър шампионата във Феаърфийлд в средата на октомври, само че това също не се случи.

Нишикори и Роджър Федерер взеха присъединяване в благотворително събитие в Токио, проведено от Uniqlo. В диалога си с медиите финалистът от US Open за 2014 година разкри, че през последните месеци съществено е обмислял да се отдръпна от професионалния тенис.

„ През последните месеци бях доста депресиран и в избран миг започнах изцяло съществено да премислям опцията да приключа кариерата си. От юли до септември осъществявах рехабилитация в домашни условия. В този интервал не можех да играя, не можех даже да държа ракета. От психическа позиция ми е доста мъчно. Бях доста покрай това да реша да се отдръпва, само че Федерер ме въодушеви да продължа да поставям старания и да се завърна в Тура “ – показа Нишикори.

На въпроса по кое време се надява да се завърне на корта, японецът отговори „ Все още не знам. В момента задачата ми е да играя на Australian Open, о съзнавам, че нямам доста време разполагаем. От две седмици не съм упражнявал на цялостни обороти, защото изпитвах болежка в глезена. В момента възможностите ми да играя в Австралия са 50%. Бих желал да вземам участие и в някой от подгрявашите шампионати, само че не знам дали ще съумея. Ако не се случи, ще се включа в няколко Чалънджър шампионата през януари и февруари.

Роденият в Шимане тенисист също по този начин изрази възхищението си от Роджър Федерер, заявявайки, че той е измежду най-позитивните хора в тениса. „ Извън крота Роджър е съвсем същият човек, какъвто е и на него. Когато се забележим, постоянно се забавляваме. Усмивката в никакъв случай не слиза от лицето му. Ако би трябвало да посоча един спомен, обвързван с Роджър, това ще е първата ни подготовка дружно. Бях на 16 или 17 години и това в действителност бепе удивително преживяване за мен “.

Нишикори бе за последно на корта преди повече от година – в Индиън Уелс, където загуби във втори кръг от Дан Еванс. Малко преди този момент той изигра най-силния си интервал от сезон 2021, достигайки до четвъртфинал на Олимпийските игри в Токио, както и до полуфинал на ATP 500 шампионата във Вашингтон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР