Кей Нишикори подчини поставения под номер 2 Марин Чилич с

...
Кей Нишикори подчини поставения под номер 2 Марин Чилич с
Коментари Харесай

Нишикори подчини Чилич и стигна първия си 1/2-финал в Монте Карло

Кей Нишикори подчини поставения под номер 2 Марин Чилич с 6:4, 6:7(1), 6:3 и стигна полуфиналите на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монте Карло при първото си присъединяване от 2012 година насам. Японецът реализира осми триумф в 14-ия дуел с хърватина и записа най-хубавото си класиране в Княжеството, където не бе прескачал в никакъв случай до момента даже 3 кръг. Това е първият му полуфинал на “Мастърс” от Рим 2016-а насам.

O-Kei on Clay

1st Masters 1000 semi-final since 2016 for @keinishikori. pic.twitter.com/52FiUA1ZwZ
— Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2018
Повторението на финала на US Open 2014 не разочарова откъм драма и борба, въпреки Чилич да получи физически проблеми в несъответствуващ миг в средата на втория сет. По това време той беше напред с пробив, само че изиска медицински таймаут и играта бе спряна за малко над пет минути, а дясното му коляно бе превързано. Дискомфортът незабавно докара до връщане на пробива и изглеждаше, че Нишикори ще затвори мача в два сета против възпрепятствания си конкурент, като при 5:4 и собствен сервис имаше цели три мачбола, от които не можа да се възползва. Чилич се възроди и стартира да санкционира Самурая с премерени офанзиви от главната линия и направи рибрейк. Самият Нишикори стартира да бърка доста повече и въобще не бе конкурентоспособен в тайбрека, като при започване на третия сет изглеждаше като новобранец на корта.

The comeback continues! 1st #RolexMCMasters semi-final for @keinishikori

He battles past Marin Cilic 6-4 6-7(1) 6-3 for his first Top 5 win of 2018. pic.twitter.com/e0kt5KjPat
— Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2018
Чилич обаче първи трепна при 3:4 и направи неточности от форхенд, от които се възползва Нишикори за основния пробив в мача. Японецът този път съумя да материализира четвъртия си мачбол и да стигне полуфиналите в Монте Карло за първи път в едвам второто си присъединяване в шампионата.

Следващият му противник ще бъде Александър Зверев или Ришар Гаске. Победата над Чилич извиси Нишикори с цели 10 позиции в международната класация и той ще бъде най-малко 26-и в понеделник, а в случай че стигне финала, ще се изстреля до 21-ото място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР