Кей Нишикори победи Марин Чилич в един от най-дългоочакваните мачове

...
Кей Нишикори победи Марин Чилич в един от най-дългоочакваните мачове
Коментари Харесай

В позабравена тенис класика: Прероден Нишикори спря серията на шампиона Чилич в Токио!

Кей Нишикори победи Марин Чилич в един от най-дългоочакваните мачове за ден в Токио.

" Самурая " сподели здрави нерви против новия най-нискоранкиран ATP първенец в историята, вземайки реванш за провалянето, което хърватинът му нанесе във финала на US Open отпреди 10 години.

Бившият номер четири подсети за най-хубавите си години и изигра страховит мач, триумфирайки след 2 часа и 5 минути игрово време с крайното 6:4 3:6 6:3.

Това е 10-та победа за японеца в общо 16-те му изиграни срещи с балканеца, а в идващия кръг локалният любим ще се изправи против Каспър Рууд или Джордан Томпсън.

Срещата стартира обещаващо за първенеца от Ханджоу, който играеше много по-агресивно от японеца.

Хърватинът даже имаше брейкбол в четвъртия гейм, но представителят на домакините сподели самообладание и го отрази.

Този миг се оказа значим за развиването на първата част, защото Нишикори последователно започваше да играе по-добре от своя съперник и имаше очевидно преимущество в дългите разигравания.

Японецът ставаше все по-агресивен, възползвайки се от прекомерно плитките на моменти удари  на съперника си и вследствие на това осъществя късен пробив, посредством който да му се отвори опция да сервира за сета и азиатецът не сподели съмнения от линията за начален удар 

Втората част стартира доста по-добре за някогашния " мейджър " първенец, който осъществя първия си пробив от началото на мача в четвъртия гейм. Реакцията на Нишикори не закъсня и той отвърна с бърз рибрейк.

Това обаче по никакъв метод не обезкуражи Чилич, който продължаваше да играе на най-високо равнище и незабавно върна задатъка си с късен пробив, вкарвайки мача в трети съдбоносен сет.

Бившият номер 3 продължаваше да лети по корта, като разполагаше с брейкбол още в първия гейм на решаващата част.

Нишикори обаче сподели увереност и го отрази, а в идващите минути станахме очевидци на равносилен тенис от двете страни.

Все отново японецът бе този, който стоеше малко по-добре и си обезпечи пробив задатъка в шестия гейм, а оттова насетне резервира преднината си до самия край, с което прекъсна победната серия на съвсем 36-годишния деец.

WHAT A WIN!

Two time champ Kei Nishikori beats Marin Cilic 6-4, 3-6, 6-3 to reach the second round in Tokyo. High quality rematch of the 2014 US Open final.

Improves the h2h to 10-6.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР