КЕВР трябва да излезе със становище относно заявените цени. Очакваме

...
КЕВР трябва да излезе със становище относно заявените цени. Очакваме
Коментари Харесай

ПП зове КЕВР да излезе със становище за увеличението на тока и парното

КЕВР би трябвало да излезе със мнение по отношение на декларираните цени. Очакваме да излязат с публично мнение дали това са декларираните цени, за които би трябвало да се ревизира обосновката и да чакаме окончателното им решение . Toва съобщи ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски в коридорите на Народното събрание пред публицисти във връзка излязлата информация за настояването на топлофикациите за

Припомняме, че и предходната седмица от ГЕРБ сложиха въпроса по време на енергийната комисия, а тази заран някогашният министър на енергетиката и в този момент народен представител от ГЕРБ/СДС излезе с нарочна декларация, че декларираните цени се крият от жителите.

Представители на топлофикациите, в случай че има искане от депутатите, могат да бъдат извикани в Комисията по енергетика, само че крайното решение се взимат от самостоятелния регулатор. Народното събрание не може да повлияе върху цените на топлата вода и парното, защото се взимат на база декларираните цени от енергийните сдружения, тествани от КЕВР и крайното решение още веднъж е на самостоятелния регулатор.
 Теменужка Петкова постави Х на кабинета в енергетиката
Теменужка Петкова постави Х на кабинета в енергетиката

Гражданите би трябвало да знаят какви цени на ток ще заплащат

Причините за възможните по-високи цени на топлата вода и парното са високите цени на природния газ. Спрените са заместени от други доставки, тъй че не това не би трябвало да повлияе на крайните цени, чака Рибарски. Припомняме, че нееднократно представители на държавното управление, в това число и министър председателят Кирил Петков, заявяваха, че.

На въпрос на News.bg дали ръководещото болшинство ще мисли за нови обезщетителни ограничения, в случай че има едно такова фрапантно нарастване на цените на топлата вода и парното, Рибарски съобщи, че обезщетителни ограничения и сега има. Продължават стратегиите за компенсиране на небитовите консуматори на електрическата сила. Топлинната сила в този момент в този сезон не е подобен огромен проблем, само че " за зимния сезон ще помислим ", увери Рибарски.

Във връзка с подадените хиксове в описите на ЕРП-тата, Рибарски разяснява, че КЕВР ревизира обосновката на тези заявки и откакто те удостоверят, че са основани на действителни капиталови стратегии и други разноски, ще излязат с публично заявление.
 ЕРП-та и Топлофикации желаят скок на цената сред 100-150% Обновена
ЕРП-та и Топлофикации желаят скок на цената сред 100-150%

Над 50 сдружения са подали претенции в срок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР