КЕВР ще разследва сделки за продажба на природен газ, увери

...
КЕВР ще разследва сделки за продажба на природен газ, увери
Коментари Харесай

Новият председател на регулатора: КЕВР ще разследва сделки за продажба на природен газ

" КЕВР ще проверява покупко-продажби за продажба на природен газ ", увери новият ръководител на регулатора Станислав Тодоров пред БНР.

Тодоров акцентира, че в условия на неустановеност и рецесия всичко да се търгува на най-динамичния пазар " ден напред " е неточност:

" Това може да се промени. Това са диалози, които ще проведем с Българската самостоятелна енергийна борса, с министъра на енергетиката, с министъра на финансите. Това е нещо, което регулаторът може да направи. Ще упорствам борсата в къс период да вкара дълготрайните пазарни сегменти като борсов артикул. В момента всички търгуват на " ден напред " и всички страхове за бъдещето са акумулирани в цената. Цените биха могли да са доста по-ниски в България, в случай че имаше предвидимост на това по какъв начин държавните сдружения ще продават през идната една година електрическата енергия, която създават, и да продават дълготрайни артикули, които да внасят непоклатимост и сигурност в цените в дълготраен аспект ", акцентира Тодоров.

" Няма недостиг сега, няма мощен претекст цените да бъдат нараснали след отпадането на мораториума ", акцентира той като по този метод поддържа казаното от енергийният министър Александър Николов, който отбрани същата теза при присъединяване си в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком " в петък.

По думите му това, което могат да създадат държавното управление, Народното събрание и КЕВР е да дадат небосвод на потребителите и на бизнеса какво следва в идващите 6 месеца - това трайни цени ли са на електрическата енергия, или са краткотрайно събитие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР