КЕВР продължава своята любима практика да коригира цените на парното

...
КЕВР продължава своята любима практика да коригира цените на парното
Коментари Харесай

Няма Да Клекне! Мая Манолова Скача Срещу Новите Цени На Парното И Тока!

" КЕВР продължава своята обичана процедура да поправя цените на парното и тока единствено когато посоката е нарастване, само че когато цената на природния газ се понижава, няма надлежно понижаване на цените на тези услуги от първа нужда от българските жители ", декларира Манолова. Като образец тя дава понижението от 7.29% на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 година не е било отразено в цените на парното и тока.

Също по този начин по време на разискването за повишение цените на парното и ел. силата не е било ясно какво ще бъде нарастването на цената на природния газ. Според националният омбудсман самото публично разискване е било извършено официално.

" Сезирали сме и Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на жителите да апелират сходни решения, които касаят бюджета на техните семейства. Единствената опция, която остава за правна реакция, е през прокуратурата, която в случай че откри задоволително учредения, може да стачкува тези решения на КЕВР ", разгласи Манолова.

Припомняме, че в края на юни стана ясно, че 10.81% ще е нарастването, което КЕВР дефинира за цената на природния газ на " Булгаргаз ", откакто от сдружението желаеха 18% нарастване. Шефът на държавната комисия Иван Иванов увери пред медиите, че комисията употребява всеки един механизъм, с който да отбрани публичния интерес и ползите на бизнеса.

По-рано от Българска социалистическа партия желаеха оставката на шефа на КЕВР, само че поради отхвърли на КЕВР да вземе отношение по договорката за ЧЕЗ, която съгласно социалистите е тъмна и подмолна от началото до края.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР