КЕВР прави всичко възможно да се повиши цената на водата.

...
КЕВР прави всичко възможно да се повиши цената на водата.
Коментари Харесай

Мая Манолова отново изригна срещу КЕВР и обяви...

КЕВР прави всичко допустимо да се увеличи цената на водата. Продължавам да се боря. Това разяснява омбудсманът Мая Манолова в студиото на „ Панорама “ по Българска национална телевизия. Тя съобщи, че ще сезира прокуратурата да нападна решенията на КЕВР. „ Темата за цената на водата е тематика, с която се занимавам от април “, изясни Манолова. Омбудсманът разясни, че това в действителност е значимо за хората и е обикновено, в случай че някоя партия разпознае този проблем, да се включи. „ Твърдя, че решението, което взе през днешния ден регулаторът, е нелегално “, уточни тя.

Мая Манолова съобщи, че КЕВР за следващ път си разрешава да манипулира с цифри, да прави еквилибристики с цифри, тъй че да обслужи монополите. А по закон би трябвало да обезпечава салдото. Омбудсманът разяснява и мораториума за нови медикаменти. Въпросът за медикаментите е въпрос на човечност, а не на счетоводни сметки, уточни тя.

По думите й това в действителност е неуместна обстановка. „ Жестоко е да се произнасят присъди върху най-ценното, което има чоевкът – вярата “, уточни Манолова. Според нея всички са „ за “ това да има надзор, да има правила, да бъдат осъдени тези, които крадат от парите за медикаменти, само че не и за сметка на пациентите.

„ Тук всички могат да бъдат единствено губещи “, съобщи тя. Мая Манолова посочи още, че се надява да не се стигне до Конституционния съд и да се пререши този въпрос. „ Най-големият душманин на българина е самият българин със своето примирение “, разяснява тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР