КЕВР одобри цена 297,89 лв ./МВтЧ от 1 август. Увеличението

...
КЕВР одобри цена 297,89 лв ./МВтЧ от 1 август. Увеличението
Коментари Харесай

Политическа сила, която може да се справи с газовата криза, е „Възраждане“

КЕВР утвърди цена 297,89 лева./МВтЧ от 1 август. Увеличението е с 60 %. За сметка на това междинният застрахователен приход на българина за юни 2022 година е 1276,13 лева по данни на Национален статистически институт (НСИ).

На фона на това, договарянията с „Газпром“ са на равнището, на което ги завеща държавното управление на четворната коалиция на Кирил Петков. За следващ месец потребителите на газ още веднъж са в незнание и в неспособност да възнамеряват разноските си.

За бизнеса в България непредвидимостта е голям проблем и с право всекидневно излиза с остри реакции по отношение на ръководството на газовата рецесия. За все по-обедняващите битови консуматори тази неустановеност поражда боязън от неизвестността, ще могат ли да си платят сметката през зимата, ще могат ли да стоплят себе си и децата си в най-студения сезон.

Въпросът за какво други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която го получаваме в България, не получава отговор от имащите власт. Междувременно „Булгаргаз“ ще бъде подкрепят и с 800 млн. лева държавен заем.

Очевидно е, че всеки българин ще заплати сметката за решенията на подвластните политици от 47-то Народно заседание и най-много от до неотдавна ръководещата проамериканска четворна коалиция. Вече знаем отговора на въпроса, заложен при разискването на глобите към Руската Федерация от единствената самостоятелна политическа организация в 47-то Народно заседание.

Още през февруари 2022 година ние от „ Възраждане “ поставихме преди всичко националния ни интерес и се противопоставихме на глобите, тъй като още тогава предупредихме, че ще имаме газова рецесия. Така както през днешния ден предизвестяваме, че ще имаме рецесия с тока и петрола, в случай че продължава да се държи същия курс в българската политика.

Тя през днешния ден слага „евроатлантическия“ общностен интерес пред този на българския народ и безгрижно отхвърля обстоятелството, че слага оцеляването на българския народ под опасност. Към днешна дата сме изправени пред големия риск от 40% дефицит на газ от декларираното количество за ползване. Нямаме и уверения, че няма да плащаме наказания за газа, който сега не получаваме по контракта с „Газпром“. Стои опцията, по клаузата „ take or pay “, да платим количествата, които не сме взели непосредствено.

Ясно е кой ни изправи пред тези опасности и кой взе решението на 13.04.2022 година на оперативното заседание на Министерски съвет, което докара до прекъсването на доставките от „ Газпром “ за България.

Всеизвестно е, че актуалната рецесия с газовите доставки е по виновност на Кирил Петков, само че и по виновност на министри, чиито имена не се оповестяват, а не по виновност на „ Газпром “ както се пробва да ни убеди държавната американска агитация.

В по този начин създалата се обстановка единствената политическа мощ, която може да реши казуса с газовата рецесия, е „ Възраждане “.

Като единствената българска политическа организация, която слага преди всичко българския народен интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да откриваме партньорства без зависимости.

В тази посока „ Възраждане “ е единствената самостоятелна българска политическа организация, която може да договаря с Руската Федерация за разрешаване на рецесията с газа и която да възстановява връзките с обичайно близката до нас страна.

Ако българите дадат доверието си на „ Възраждане “ на идните предварителни парламентарни избори, първият проблем за решение пред нас ще е този. Решението е „ Възраждане “ – единствената самостоятелна от непознато въздействие политическа организация в България
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР