КЕВР няма да допусне драстично увеличение на цените на тока

...
КЕВР няма да допусне драстично увеличение на цените на тока
Коментари Харесай

Регулаторът обещава: Сериозно поскъпване на тока няма да има

КЕВР няма да допусне фрапантно нарастване на цените на тока за бита от 1 юли. Това разгласи ръководителят на регулатора Иван Иванов, представен от Нова ТВ. Той опроверга медийни изявления за повишаване, като изясни, че ги приема като опит за напън върху самостоятелния енергиен регулатор. На водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Иванов дал информация какво нарастване на цените желаят от ЧЕЗ, тъй като бил задължен да дава отговор на въпроси на депутати.

На упованията на хората какъв брой безценен ток ще заплащат от 1 юли, той отговори по този начин: " Заявлението, че няма да има фрапантно нарастване на цената на електрическата енергия за контролиран пазар, почива на две основи. Първо, на политиката, която води КЕВР в последните 3 години - консвервартивна, която не разрешава съществени промени. Ние не сме корпоративен орган, който да приема направените претенции от сдруженията, а би трябвало да регистрира, че публичен интерес значи баланс на отбрана на ползите от производител по веригата до крайните консуматори. Комисията регистрира единствено нужните разноски, които сдруженията декларират в своите заявки ".

Шефът на регулатора добави, че българските жители и бизнесът би трябвало да са спокойни, тъй като КЕВР ще отбрани публичния интерес с решението, което ще вземе в края на юни.

Иванов заяви също, че ркипи на КЕВР стартират инспекции на триете ЕРП-та от другата седмица, с цел да се разбере дали са вложили в енергийната система толкоз, колкото са дали обещание. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР