КЕВР дава три дни на столичното парно да каже кога

...
КЕВР дава три дни на столичното парно да каже кога
Коментари Харесай

КЕВР дава три дни на Топлофикация-София да каже кога ще връща парите от намаленото ДДС от 20 на 9%

КЕВР дава три дни на столичното парно да каже по кое време ще връща парите от пониженото Данък добавена стойност от 20 на 9%. Иска се пример на фактурa, в която да бъде ясно посочен методът, по който клиентите ще бъдат осведомени за разликите в дължимите суми, оповестява " 24 часа ".

Комисията за енергийно и водно контролиране дава три дни на столичната топлофикация да каже в какъв период клиентите се получат коригираща фактури с отразена ставка от 9% Данък добавена стойност, вместо 20 на 100 в изравнителните сметки. 

Нареждането е на ръководителя на КЕВР Иван Иванов и е поради високия публичен интерес и слез получени запитвания. 

Изискат за уточнения и за метода, по който сдружението ще осведоми клиентите за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% Данък добавена стойност и 9% Данък добавена стойност.

Комисията чака от " Топлофикация София “  изчерпателна информация за броя на клиентите, наранени от корекции на фактурите, в които е отразена годишната изравнителна сметка, както и каква е общата стойност на направените корекции.

Допълнително сдружението би трябвало да даде уточнения и по въпроса на кои фактури, на какво съображение и в кои случаи ще бъдат начислявани лихви за просрочие.

Освен поисканата информация " Топлофикация София “  би трябвало да показа на регулатора пример на фактурa, в която да бъде ясно посочен методът, по който клиентите ще бъдат осведомени за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% Данък добавена стойност и 9% Данък добавена стойност.

Цялата нужна информация би трябвало да бъде предоставена от " Топлофикация София “ ЕАД в тридневен период, се показва в писмото на ръководителя на КЕВР до изпълнителния шеф на сдружението Александър Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР