Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално

...
Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално
Коментари Харесай

Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално насилие

Кевин Спейси се изправя пред съд в Съединени американски щати за полово принуждение, съобщи АП, представен от Българска телеграфна агенция.

Обвиненията са отправени от Антъни Рап. През 2017 година Спейси беше заставен да се отдръпна от сериала „ Къща от карти “, а филмовата и театралната му кариера изпаднаха в застой, откакто бе махленски от Рап в полово посягане преди години.

Очаква се правосъдното дело да продължи по-малко от две седмици. Съдът ще се концентрира върху взаимоотношенията на двамата мъже през 1986 година в Ню Йорк. По това време Рап е обещаващо дете артист, а Спейси е 26-годишен и играе на „ Бродуей “.

Антъни Рап, тогава на 14 година, твърди, че по-възрастният артист го поканил на празненство в жилището си в Манхатън, а след това се опитал да го прелъсти в спалнята, откакто другите посетители си тръгнали.

Рап описа преди няколко години в иннетрюва, че пияният Спейси го хванал, „ както жених държи булка “, отвел го към леглото и лежащ върху него. Рап се отскубнал и побягнал. Запазил безмълвие за случилото се в продължение на три десетилетия. Когато Рап описа историята си пред „ Бъзфийд “ през 2017 година, придвижването #MeToo (#Аз също) таман започваше да обгръща Холивуд. Спейси сподели, че не помни случая. Все отново артистът сподели, че в случай че фактически нещо сходно на описаното от Рап се е случило, то той сервира най-искрените си извинения за непристойното държание на пийнал човек.

По-късно юристите на Спейси отхвърлиха обвиняванията като подправени. Те твърдяха, че Рап в никакъв случай не е участвал на въпросното празненство и даже случилото се да е истина, то не дава отговор на законовото определение за полово нахлуване.

Заседанието по делото стартира в четвъртък. Антъни Рап желае отплата за ментални и прочувствени вреди, медицински разноски и загуба на работа.

Спейси, който е на 63 години, към този момент пледира почтен в Лондон в отговор на обвиняванията на трима мъже, настояващи, че артистът е бил полово нападателен към тях сред 2994 година и 2015 година По това време Спейси е артистичен шеф в театъра „ Олд зов “.

През това лято съдът в Лос Анджелис удостовери решение на арбитраж, съгласно което Спейси би трябвало да заплати 30,9 млн. $ на основателите на сериала „ Къща от карти “. Според съда Спейси би трябвало да обезщети „ Нетфликс “ за нарушаване на контракта си.

Междувременно Кевин Спейси стартира да се снима още веднъж и имаше някои победи пред закона. През 2019 година обвиняването в Масачузетс не съумя да потвърди обвиняване на мъж, който твърдеше, че артистът се е държал непристойно с него в бар в Нантъкет. Спейси твърдеше, че е почтен, а обвинителят му загуби делото.

Кевин Спейси печели „ Оскар “ за най-хубав артист за ролята си в „ Американски прелести “ през 1999 година и за най-хубав артист в поддържаща роля за " Обичайните обвинени ".

Антъни Рап е прочут от филмите „ Приключенията на бавачката “ и телевизионния „ Стар трек: Откритие “ („ Star Trek: Discovery “).

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР